Υλικά

  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα σύκα
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα πορτοκάλια
  • 1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φέτες ψωμιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί
  • 5 κ. γλ. ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε σε μία κατσαρόλα τα σύκα, τα πορτοκάλια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το δενδρολίβανο και το μαύρο πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  2. Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε να βράσουν για ακόμη 5 λεπτά.
  3. Προθερμάνετε το γκριλ.
  4. Απλώστε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού ενάμιση κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα του σύκου και ενάμιση κουταλάκι του γλυκού κατσικίσιο τυρί, τοποθετήστε σε ένα ταψί, πασπαλίστε με τα καρύδια και ψήστε για 2 λεπτά.
  5. Απολαύστε τις μπρουσκέτες ζεστές.