Υλικά

  • 12 σύκα κομμένα στη μέση
  • 170 γρ. τυρί μπουράτα κομμένο σε φέτες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 6 λεπτές φέτες ψωμιού
  • Αλάτι, φρέσκο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το γκριλ σε ζεστή φωτιά και λαδώστε το ελαφρώς.
  2. Τοποθετήστε τα σύκα με τη φλούδα προς τα κάτω στο γκριλ και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να διογκώνονται, για 2- 4 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολάκι βάλτε το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανατέψτε καλά για 1 λεπτό.
  4. Τοποθετήστε το τυρί πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, προσθέστε από πάνω τα σύκα και γαρνίρετε με το μείγμα από το βαλσάμικο.
  5. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.