Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. μικρά μανιτάρια
  • 6 κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια 4 εκατοστών
  • 3 σκελίδες σκόρδου θρυμματισμένες
  • 1 1/2 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 ξύλινα καλαμάκια, βυθισμένα στο νερό για 30 λεπτά

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Τοποθετήστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στα ξύλινα καλαμάκια πολύ κοντά και σφιχτά το ένα με το άλλο.
  3. Ρίξτε το σκόρδο, το θυμάρι και το μαϊντανό στο λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά αλατοπιπερώνοντας αρκετά.
  4. Αλείψτε τα καλαμάκια με μια γενναιόδωρη ποσότητα του μείγματος με το βούτυρο και ψήστε σε δυνατή φωτιά για 7- 8 λεπτά, αλείφοντας περιστασιακά με το μείγμα βουτύρου.
  5. Τοποθετήστε τα καλαμάκια σε ένα ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο γκριλ για ακόμη 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές, καλύπτοντας με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου.