Υλικά

Η μαρινάδα είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσει γεύση το κρέας, μόνο που και αυτή έχει τα μεγάλα και μικρά μυστικά της. Είναι γεγονός πως αν μιλάμε για ένα πολύ καλής ποιότητας σιτεμένο μοσχάρι, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο λάδι, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να μπει στα κάρβουνα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η μαρινάδα θα λειτουργήσει ευεργετικά, καθώς δεν προσθέτει μόνο γεύση, αλλά μαλακώνει κιόλας το κρέας.

Ο Guardian μας δίνει τα απαραίτητα βήματα για το σωστό μαρινάρισμα του κρέατος, κόκκινου και λευκού, που περιλαμβάνουν το μαρινάρισμα από βραδύς και το καλό σφράγισμα του κρέατος με μεμβράνη τροφίμων μέσα σε γυάλινο ή ανοξείδωτο σκεύος. Η εφημερίδα υποδεικνύει ωστόσο και ένα βασικό λάθος που γίνεται συχνά με τα συστατικά της μαρινάδας: το παρθένο ελαιόλαδο. Το παρθένο ελαιόλαδο, μας λέει, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται στη μαρινάδα, καθώς καίγεται και καπνίζει όταν έρθει σε επαφή με τα κάρβουνα. Ιδανικό είναι το φυτικό λάδι με υψηλό σημείο καπνίσματος, αφήνοντας το παρθένο ελαιόλαδο για τις σαλάτες μας. Εξίσου σημαντικό είναι να αφαιρούμε την περίσσεια μαρινάδα από το κρέας πριν το ρίξουμε στη σχάρα, ώστε να αποφύγουμε καψίματα και δυσάρεστες «καπνιστές» γεύσεις…
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.