Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό χτυπημένο με 1 κ. σ. νερό
  • Σπόρους σουσαμιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα ελαφρύ και βελούδινο μείγμα.
Βήμα 2
Προσθέστε τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα. Ρίξτε, επίσης, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, λίγο λίγο τη φορά, ενώ ανακατεύετε, μέχρι να έχετε μια μαλακή, αλλά όχι κολλώδη, ζύμη.
Βήμα 4
Καλύψτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο 30 λεπτά. Ενώ η ζύμη ξεκουράζεται, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 5
Μόλις η ζύμη ξεκουραστεί, αλευρώστε ελαφρώς μία καθαρή επιφάνεια και πλάστε τα κουλουράκια σε πλεξούδες.
Βήμα 6
Τοποθετήστε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, αλείψτε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε με το σουσάμι (προαιρετικά).
Βήμα 7
Ψήστε τα κουλουράκια για 15- 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια απόχρωση.
Βήμα 8
Αφήστε να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.