Υλικά

  • 170 γρ. τυρί μπουράτα κομμένο σε φέτες
  • 12 σύκα κομμένα στη μέση
  • 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6 λεπτές φέτες ψωμιού φρυγανισμένες
  • Αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το γκριλ και λαδώστε το ελαφρώς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα σύκα με τη φλούδα προς τα κάτω στο γκριλ και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να διογκώνονται, για 2- 4 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα μπολάκι βάλτε το ξύδι βαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανα​κα​τέψτε καλά για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το τυρί πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, προσθέστε από πάνω τα σύκα και γαρνίρετε με το μείγμα από το βαλσάμικο.
Βήμα 5
Αλατοπιπερώστε και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.