Υλικά

  • 20 μεγάλα σαβαγιάρ
  • 1 φλ. τσαγιού καφέ (σε υγρή μορφή)
  • 450 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα, ζεστό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κ. γλ. ζελατίνη
  • 2 κ. σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βουτήξτε τα σαβαγιάρ στον καφέ.
Βήμα 2
Σε δύο διαφορετικά τσέρκι ίδιων διαστάσεων στρώστε τα βουτηγμένα στον καφέ σαβαγιάρ και βάλτε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσουν.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το γάλα, τη ζάχαρη και τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα με το γάλα σε εκείνο με τα τυριά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μία κρέμα με τέλεια υφή.
Βήμα 6
Βάλτε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από την κρέμα σε ένα τρίτο τσέρκι και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βήμα 7
Προσθέστε μία στρώση από τα παγωμένα σαβαγιάρ πάνω από την κρέμα με τα τυριά που παγώσατε, καλύψτε με ακόμη ένα φλιτζάνι τσαγιού από την κρέμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες.
Βήμα 8
Επαναλάβετε την διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και κρέμα.
Βήμα 9
Τοποθετήστε στο ψυγείο για δύο ώρες και αφαιρέστε από το τσέρκι.
Βήμα 10
Γαρνίρετε με τη σκόνη κακάο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.