Υλικά

  • 5 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού αρακά
  • 1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
  • Δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Τριμμένη φρυγανιά (όσο πάρει)

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βράστε τις πατάτες και τα καρότα.
  2. Σε μία μικρότερη κατσαρόλα βράστε λίγο τον αρακά και το καλαμπόκι (αν είναι κονσέρβα δεν χρειάζεται βράσιμο).
  3. Τοποθετήστε σε ένα μπολ τις πατάτες και τα καρότα και λιώστε τα σε πουρέ (εναλλακτική επιλογή το μπλέντερ).
  4. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, ανακατέψτε καλά και ρίξτε και την φρυγανιά.
  5. Πλάστε σε μπιφτέκια, τοποθετήστε σε μια λαδόκολλα μέσα σε ταψί και ψήστε για περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς.