Υλικά

  • 5 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού αρακά
  • 1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
  • Δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Τριμμένη φρυγανιά (όσο πάρει)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα βράστε τις πατάτες και τα καρότα.
Βήμα 2
Σε μία μικρότερη κατσαρόλα βράστε λίγο τον αρακά και το καλαμπόκι (αν είναι κονσέρβα δεν χρειάζεται βράσιμο).
Βήμα 3
Τοποθετήστε σε ένα μπολ τις πατάτες και τα καρότα και λιώστε τα σε πουρέ (εναλλακτική επιλογή το μπλέντερ).
Βήμα 4
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, ανακατέψτε καλά και ρίξτε και την φρυγανιά.
Βήμα 5
Πλάστε σε μπιφτέκια, τοποθετήστε σε μια λαδόκολλα μέσα σε ταψί και ψήστε για περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.