Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού μήλα ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη

  • 1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • Μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε με λίγο βούτυρο ένα ταψί και εν συνεχεία αλευρώστε το.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγερική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε άλλο μπολ τοποθετείστε τη μαργαρίνη, την ζάχαρη (κρυσταλλική και καστανή) και ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Βήμα 4
Χτυπάτε ένα ένα τα αυγά και προσθέτετε τη βανίλια.
Βήμα 5
Στο μείγμα με το αλεύρι προσθέτετε τα αυγά, εναλλάξ με το γάλα, και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε και τα κομμένα μήλα και ανακατεύετε.
Βήμα 6
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίξτε τη μαργαρίνη, την άχνη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Βήμα 2
Προσθέστε το γάλα εβαπορέ (ένα ένα κουταλάκι τη φορά) έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή υφή.
Βήμα 3
Καλύψτε το κέικ με το γλάσο, αφού βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.