Υλικά για 4 άτομα

  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, το οποίο προηγουμένως έχουμε μουσκέψει με νερό και στύψει
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 2 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 4-5 φέτες άπαχο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε τα λαχανικά εκτός από τη ντομάτα, το ψωμί και τα μυρωδικά.
Βήμα 2
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο σκεπασμένο για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια τον βγάζετε και πλάθετε τα μπιφτέκια.
Βήμα 3
Ανοίγετε κάθε μπιφτέκι, στρώνετε μέσα μια ροδέλα ντομάτας και μια φέτα τυρί και το κλείνετε.
Βήμα 4
Βάζετε τα μπιφτέκια στο γκριλ με ελαφρώς λαδωμένη σχάρα και τα αφήνετε να ψηθούν για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.