Υλικά
- ½ κιλό αρακάς
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 πατάτες μέτριες
- 2 καρότα
- 3/4 φλιτζ. χυμός ντομάτας
- αρκετός άνηθος
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες μικρού μεγέθους.
Βήμα 2
Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε ροδελίτσες.
Βήμα 3
Σε κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα καρότα και τις ψιλοκομμένες πατάτες. Ανακατεύετε και τα αφήνετε και αυτά να σοταριστούν.
Βήμα 5
Κατόπιν προσθέτετε τον αρακά, τον σοτάρετε για λίγο και περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
Βήμα 6
Ρίχνετε λίγη ζάχαρη και ζεστό νερό, ίσα να σκεπάσει τον αρακά.
Βήμα 7
Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.