Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλιτζ. και 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ. σ. κανέλα
  • 1/4 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 3 αβγά
  • 3/4 φλιτζ. νερό
  • 1/4 φλιτζ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε αρχικά τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
  2. Κοσκινίζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι μαζί με την κανέλα. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο.
  3. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να έχει ψιχουλιαστή υφή. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
  4. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά.
  5. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, 2 κ. σ. μέλι και ανακατεύετε. Αναμειγνύετε απαλά με μαρίζ το μείγμα αβγών με το μείγμα βουτύρου.
  6. Μεταφέρετε το μείγμα κέικ σε στρογγυλή φόρμα για κέικ στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνετε για 45 λεπτά.
  7. Παράλληλα ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε 1/2 φλιτζ. μέλι με το νερό και την καρύδα, μέχρι το μείγμα να πάρει δυο βράσεις και να γίνει σιρόπι.
  8. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  9. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το τρυπάτε σε όλη την επιφάνεια με ένα ξύλινο καλαμάκι.
  10. Περιχύνετε το ζεστό κέικ με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 1 ώρα και κατόπιν σερβίρετε σε κομμάτια.