Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 μασουράκι βανίλια
  • 2 κουταλιές γάλα
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 2 κουταλιές κακάο άγλυκο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το κέικ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα.
  3. Σε χωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο και τα αυγά.
  4. Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό ορθογώνιο ταψάκι ή πυρέξ, αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, για 35 λεπτά περίπου.
  6. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και βλέποντας αν βγαίνει στεγνή.
  7. Όταν ψηθεί, το κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια και αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  8. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ενωθούν τα υλικά.
  9. Δε θέλουμε να βράσει το σιρόπι, μας ενδιαφέρει να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αφήνουμε το σιρόπι για 5 λεπτάκια να κρυώσει λίγο, γιατί καίει αρκετά.
  10. Βάζουμε την ινδική καρύδα σε ένα βαθύ πιάτο. Σε μια καθαρή επιφάνεια στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  11. Βουτάμε κάθε κομματάκι κέικ στο σιρόπι για δευτερόλεπτα, το αφαιρούμε με ένα πιρούνι και αμέσως το κυλάμε στο μπολ με την ινδική καρύδα, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές.
  12. Τοποθετούμε τα κομμάτια επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, να κρυώσουν.