Υλικά

  • 1 κρέμα γάλακτος Ροδόπη 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Φροντίστε το σκεύος μέσα στο οποίο θα χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, να είναι δροσερό ή κρύο, οπότε το  ιδανικό θα ήταν να το τοποθετήσετε για λίγο στο ψυγείο.
  2. Η κρέμα γάλακτος Ροδόπη πρέπει να είναι επίσης κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο. Σε καμιά περίπτωση όμως μην τη βάλετε στην κατάψυξη, γιατί, αν παγώσει, δεν θα πετύχει η σαντιγί.
  3. Αδειάστε λοιπόν την κρέμα γάλακτος Ροδόπη στο παγωμένο μπολ του μίξερ και χτυπήστε την στη μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Θεωρητικά μπορείτε να χρησιμοποιήστε και αυγοδάρτη, ωστόσο χρειάζεται περισσότερος κόπος και χρόνος.
  4. Μην σταματάτε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει η κρέμα τον διπλάσιο όγκο από τον αρχικό.
  5. Προσθέστε τη ζάχαρη μόλις η κρέμα γάλακτος Ροδόπη αρχίσει να παίρνει παχύρρευστη μορφή.