«Χτύπημα κάτω από τη ζώνη για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια η κατάργηση της προβλεπόμενης απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ» τονίζει σε ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων & Διαμερισμάτων, κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος. «Ο Αρμαγεδών των κυβερνητικών αποφάσεων του τελευταίου εξαμήνου, που προκάλεσε «μπλακ άουτ» στην ελληνική Οικονομία και παρ’ ολίγον ολοκληρωτική κατάρρευση της χώρας, απειλεί σήμερα με αφανισμό εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων», τονίζει ο κ. Μπρεντάνος.

«Η κατάργηση της προβλεπόμενης ρύθμισης του ν. 4316/2014, που αφορούσε την ένταξη από εφέτος των ενοικιαζόμενων δωματίων-διαμερισμάτων και των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στα ειδικά κτήρια και στον μειωμένο συντελεστή φορολόγησης 0,5 τοις χιλίοις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ όπως ισχύει στα ξενοδοχεία, τους δίνει τη «χαριστική βολή», φέρνοντάς τες πλέον αντιμέτωπες με έναν πραγματικό όλεθρο», σημειώνει.

Η άρση της ρύθμισης με τον μνημονιακό νόμο 4336/2015, αποτελεί ένα από τα 38 προαπαιτούμενα μέτρα, όπως τονίζεται, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η τριετής συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προϊόν της επιζήμιας διαπραγμάτευσης των έως σήμερα κυβερνώντων, δοκιμάζει τα όρια αντοχής χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, οι ιδιοκτήτες των οποίων αγωνιούν για το μέλλον.

«Ότι με τόσο κόπο καταφέραμε να επιτύχουμε, η καταστροφική πολιτική τους, με τους πρόχειρους αυτοσχεδιασμούς της κατάφερε να το διαλύσει» υπογραμμίζει, ο κ Μπρεντάνος, σημειώνοντας ότι ο κλάδος των επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων, πρέπει να αντιμετωπισθεί στο εξής με μεγαλύτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον από την πλευρά των κυβερνώντων, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.