Λαγκάρντ για τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής: Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνασπίζεται και προχωρά

Το μήνυμα από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:15
21/07/2020
Λαγκάρντ για τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής: Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνασπίζεται και προχωρά
loading

Την υιοθέτηση ενός ιστορικού σχεδίου για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας απέναντι στην κρίση του κορονοϊού χαιρέτισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, κάνοντας λόγο για μια ένδειξη ότι «η Ε.Ε. που συνασπίζεται και προχωρά».

«Η συμφωνία που υιοθετήθηκε σήμερα από το Συμβούλιο της Ευρώπης δείχνει ότι, όταν υπάρχει ανάγκη, η Ε.Ε. συνασπίζεται και προχωρά για να βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες», ανέφερε η Λαγκάρντ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η Λαγκάρντ ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την «αντοχή και την αποφασιστική τους δράση τις τελευταίες ημέρες» και εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα μπορούσε «να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της πανδημίας αν δεν υπήρχε συνεργασία».

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών - μελών της Ε.Ε. υιοθέτησαν σήμερα το πρωί ένα ιστορικό σχέδιο ανάκαμψης ύψους 750 δισεκ. ευρώ για να στηρίξουν τις οικονομίες τους που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού, που για πρώτη φορά βασίζεται σε κοινό χρέος.

Έως τώρα, η ΕΚΤ ήταν στην πρώτη γραμμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη των οικονομιών της Ε.Ε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει