Επεκτείνει το ενεργειακό της αποτύπωμα στο Βιετνάμ η AC Energy, ενεργειακή εταιρεία των Φιλιππίνων, καθώς σε συνεργασία με την AMI Renewables θα κατασκευάσουν το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της περιοχής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το worldenergynews.gr, η συνολική του ισχύς θα είναι 210 MW και θα τεθεί σε λειτουργία το γ’ τρίμηνο του 2021.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε το μεγαλύτερο αιολικό έργο για το Βιετνάμ. Χαρούμενοι επίσης και για το γεγονός ότι μεταβαίνουμε σε ένα χαρτοφυλάκιο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και εργαζόμαστε για τον στόχο μας να επιτύχουμε 5.000 MW ανανεώσιμης ισχύος έως το 2025» είπε χαρακτηριστικά ο Eric Francia, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AC Energy.

Το έργο, το οποίο θα έχει 2 φάσεις των 109,2 MW και 100,8 MW, θα χρησιμοποιεί ανεμογεννήτριες από την Vestas Asia Pacific, ενώ η AC Energy θα «τρέξει» τον κατασκευαστικό σχεδιασμό.

Από την πλευρά της AMI Renewables, ο πρόεδρός της, Nguyen Nam Thang υπογράμμισε ότι: «Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε την εποικοδομητική συνεργασία μας με την AC Energy να συμβάλλει στην ενεργειακή ανάπτυξη του Βιετνάμ, η οποία είναι απαραίτητη για την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.