Αρνητικές είναι οι προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφορικά με την πορεία των οικονομιών χωρών της Νότιας Ασίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοΐου.

Σύμφωνα με την έκθεση της South Asia Economic Focus, η οικονομική ανάπτυξη θα κυμανθεί μετά 1,8% και 2,8%, νούμερο χαμηλότερο σε σύγκριση με το 6,3% που είχε προκύψει πριν από έξι μήνες, με τις χώρες της Νότιας Ασίας να αναμένεται να καταγράψουν τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 40 ετών.

Η οικονομία της Ινδίας, η μεγαλύτερη στην περιοχή, αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% έως 2,8% για το οικονομικό έτος που ξεκίνησε την 1η Απριλίου. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμούσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωνόταν στο 4,8% με 5% για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε επίσης ότι η Σρι Λάνκα, το Νεπάλ, το Μπουτάν και το Μπαγκλαντές θα καταγράψουν σημαντική επιβράδυνση στην οικονομική τους ανάπτυξη. Τρεις ακόμα χώρες –Πακιστάν, Αφγανιστάν και Μαλδίβες– αναμένεται να υποχωρήσουν σε ύφεση, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.