Ρέγκλινγκ: Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν αυξήσει την ανταγωνιστικότητά τους

Η θετική επισήμανση του επικεφαλής του ESM


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:34
22/03/2019
Ρέγκλινγκ: Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν αυξήσει την ανταγωνιστικότητά τους
2
loading

Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν αυξήσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά τους, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Euro Finance.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ διαφώνησε με την επισήμανση των δημοσιογράφων ότι η ανταγωνιστικότητα των χωρών του Νότου της Ευρωζώνης δεν είναι καλή, σημειώνοντας: «Ο Νότος της Ευρωζώνης περιλαμβάνει πολλές χώρες. Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι τρεις χώρες του Νότου που έκαναν αίτηση για πρόγραμμα του ESM και, ως αποτέλεσμα των συνδεόμενων με αυτό μεταρρυθμίσεων, αύξησαν σημαντικά την ανταγωνιστικότητά τους. Αυτός είναι ο λόγος που τα ελλείμματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκαν αισθητά». Ο επικεφαλής του ESM είπε, επίσης, ότι «έχουν αντιμετωπιστεί» τα διαρθρωτικά προβλήματα των χωρών αυτών, ενώ απάντησε καταφατικά στην ερώτηση, αν η ανταγωνιστικότητά τους είναι επαρκής σε σύγκριση με αυτή άλλων χωρών.

Σχετικά με το θέμα της πανευρωπαϊκής ασφάλισης των καταθέσεων, ο Ρέγκλινγκ είπε ότι δεν θα γίνει τον επόμενο χρόνο και ότι «σίγουρα θα πάρει κάποια χρόνια, αλλά όχι δεκαετίες». Πριν γίνει αυτό, σημείωσε, θα πρέπει να μειωθούν τα ζητήματα που έχουν μείνει από την κρίση, «όπως το υψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων και επίσης το υψηλό ποσοστό κρατικών ομολόγων των χωρών τους που έχουν οι τράπεζες στους ισολογισμούς τους. «Ο στόχος, όμως, πρέπει να παραμείνει η δημιουργία ενός πλαισίου ασφάλισης καταθέσεων για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση», είπε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar PanosGianaros

    Το BLOOMBERG το έμαθε . . . !
    Αν το έμαθε θα το ακούσουμε απο τον γνωστό σταθμό με τα Μεγάλα αυτιά , και θα μας ενημερώσει απο την Γερμανία αυτός που ' ' αλλού κοιτάει - αλλού βλέπει ' ' με δικά του λόγια . . !
    Αύριο το πρωί σηκωθείτε απο τα χαράματα να ακούσετε την είδηση που . . . . . δεν θα μεταδοθεί . . !

  2. avatar Διαπιστώσεις

    Από το καλό στο καλύτερο... Οι κυβερνήσεις της μίζας και της ανεργίας μας έριξαν στα τάρταρα. Τώρα η Ελλάς ανακάμπτει...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει