Μητσοτάκης: Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 24% το 2020 για τα εισοδήματα του 2019

«Η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης για τα επόμενα χρόνια», δηλώνει στη γαλλική Le Figaro


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:35
22/08/2019
Μητσοτάκης: Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 24% το 2020 για τα εισοδήματα του 2019
48
loading

«Η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης για τα επόμενα χρόνια» τονίζει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro και τη δημοσιογράφο Alexia Kefalas ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του Παρίσι και της συνάντησής του με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Emmanuel Macron.

Στη συνέντευξη, η οποία συνοδεύεται από αφιέρωμα της εφημερίδας στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζει ότι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η χώρα μας γύρισε σελίδα από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή της ανάπτυξης και απευθύνει κάλεσμα στους Γάλλους επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα. «Καλώ τους επενδυτές της Γαλλίας να συμμετάσχουν στις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα. Και να το κάνουν τώρα για να βρεθούν μπροστά από τις εξελίξεις» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί μια συνεκτική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% το 2020 για τα εισοδήματα του 2019. Στη συνέχεια, το 2021 ο συντελεστής θα υποχωρήσει περαιτέρω στο 20%. Με αυτό τον τρόπο, μετά την εμπροσθοβαρή μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης κάνει πράξη με απολύτως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μια ακόμη από τις βασικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και στα ακραία φαινόμενα που τη συνοδεύουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει: «Θα προτείνω στον πρόεδρο Μακρόν να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (RescEU) να αποκτήσει τις μόνιμες, σταθερές και αναγκαίες δομές που χρειάζεται, για να συνδράμει σε έκτακτες καταστάσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκινάει τη μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία του από τη Γαλλία και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Γερμανία και την Ολλανδία. «Μοιραζόμενος σε μεγάλο βαθμό το όραμα του Προέδρου Macron για την Ευρώπη επιθυμεί», όπως αναφέρει η εφημερίδα, ώστε να καταστήσει την Ελλάδα χώρα ευκαιριών για τους επενδυτές.

Επίσης το ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου προσθέτει ότι σε άρθρο που συνοδεύει τη συνέντευξη η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι «ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για να μπει γρήγορα η χώρα του σε αναπτυξιακή τροχιά. Θεωρεί ότι πρέπει να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας του ανοίγοντας όλα τα μέτωπα των μεταρρυθμίσεων: εκπαίδευση, δημόσια διοίκηση, εκλογικό σύστημα και φορολογία. Δυο μόλις εβδομάδες μετά την εκλογή του, υιοθετήθηκαν τρία νομοσχέδια και τρία ακόμη αναμένεται να υιοθετηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης στα Ελληνικά:

- Κύριε Πρωθυπουργέ, το απόγευμα θα συναντηθείτε με τον κ. Macron, τι περιμένετε από εκείνον;

«Οι ελληνογαλλικές σχέσεις έχουν βαθιές και ιστορικές ρίζες. Βγαίνουμε από μια δεκαετή οικονομική κρίση και αναγνωρίζουμε την αλληλεγγύη της Γαλλίας. Οι σημερινές περιστάσεις είναι τόσο κρίσιμες, που καθεμία από τις αποφάσεις μας θα καθορίσει το περίγραμμα του νέου κόσμου. Ως πρωθυπουργός, επιθυμώ να εργαστώ μαζί με τον Πρόεδρο Macron για τους κοινούς μας στόχους, τόσο πολιτικούς όσο και πολιτιστικούς, και γνωρίζω ότι αυτό είναι ένα προνομιακό πεδίο για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον. Για μια Ευρώπη που θα απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα όπως η κλιματική αλλαγή και θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες του κάθε πολίτη της. Μια Ευρώπη που θα εμπνέεται από το παρελθόν μας και θα εγγυάται το κοινό μας μέλλον. Έχω μια πολύ καλή προσωπική σχέση με τον Πρόεδρο Μακρόν και συμφωνώ με πολλά στοιχεία της ευρωπαϊκής του ατζέντας, όπως ο κοινός προϋπολογισμός, η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας αλλά και άλλοι τομείς, όπως τα καινούργια προγράμματα Erasmus».

- Μία από τις προτεραιότητές σας για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι οι επενδύσεις. Έχετε συναντηθεί με επενδυτές; Και σε ποιους τομείς;

«Η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης για τα επόμενα χρόνια. Το 40% των Ελλήνων μας ψήφισε για το σχέδιό μας: το σχέδιο μιας μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης, η οποία καταπολέμησε τα άκρα -καταφέραμε να βγουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή- και θέλει να γυρίσει σελίδα από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή της ανάπτυξης. Τα πρώτα βήματα της κυβέρνησής μας εξασφάλισαν την έγκριση των Ελλήνων, των ξένων επενδυτών και των αγορών. Θέλουμε να δράσουμε γρήγορα για να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή τροχιά, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μειώσεις στη φορολογία. Έτσι, το Σεπτέμβριο, θα παρουσιάσουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% για τα εισοδήματα του 2019, και στο 20% από το 2021. Την ίδια στιγμή, μειώνουμε το φόρο μερισμάτων από το 10% στο 5%. Το ενδιαφέρον των Γάλλων επενδυτών είναι σημαντικό και καλύπτει σειρά τομέων όπως η ενέργεια, οι κατασκευές και ο τουρισμός. Καλώ τους επενδυτές της Γαλλίας να συμμετάσχουν στις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα. Και να το κάνουν τώρα για να βρεθούν μπροστά από τις εξελίξεις».

- Η έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ελλάδας βρίσκεται στο επίκεντρο των εντάσεων με την Τουρκία. Δεδομένου ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στα νότια της Κρήτης από την κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η Total, ανησυχείτε για μια αναζωπύρωση των εντάσεων;

«Η παρουσία της Total δείχνει το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η ενεργειακή διάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις δυνατότητες επενδύσεων και συνεργασίας στο πεδίο αυτό. Η παρουσία μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών από σύμμαχες χώρες συμβάλλει στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Όσον αφορά τις εντάσεις, η Ελλάδα παραμένει σταθερά υπέρμαχος της ειρηνικής συνύπαρξης στη βάση των κανόνων της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εξωτερικής μας πολιτικής. Ισχύει έναντι όλων και φυσικά και έναντι της Τουρκίας, που αποτελεί σημαντικό γείτονα και Νατοϊκό εταίρο. Προσβλέπουμε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Ερντογάν για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως π.χ. το μεταναστευτικό. Ωστόσο, το διεθνές δίκαιο αποτελεί πάντοτε πυξίδα των πράξεών μας. Η προάσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι υποχρέωση της κάθε ελληνικής κυβέρνησης. Σήμερα, ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος και η εθνική ομοψυχία δεδομένη».

- Η Κυβέρνησή σας επιδεικνύει αποφασιστικότητα όσον αφορά το μεταναστευτικό. Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου;

«Το μεταναστευτικό είναι κρίσιμο θέμα και είναι ευρωπαϊκό θέμα. Αφορά ολόκληρη την ΕΕ και είναι λάθος να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα των χωρών πρώτης γραμμής, των χωρών που λόγω γεωγραφικής θέσης φέρουν εκ των πραγμάτων το βάρος της πρώτης υποδοχής. Το μεταναστευτικό είναι η λυδία λίθος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της κοινής αντιμετώπισης κρίσεων. Επαναλαμβάνω: αφορά όλους μας εξίσου. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2015, δεν υπήρξε επαρκής ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Υπήρξαν χώρες, ειδικά της Κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες έλεγαν ότι το πρόβλημα αυτό αφορούσε μόνο τις χώρες που αποτελούν εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή συμμετοχή στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και στηρίζω τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής. Θα επιμείνω και για την ανάγκη αλλαγών στις πολιτικές ασύλου και την αναμόρφωση του καθεστώτος του Δουβλίνου. Θα πρέπει να έχουμε ενιαίες πολιτικές χορήγησης ασύλου σε όλη την ΕΕ. Σε πρώτη φάση, βέβαια, επειδή αυτό δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί άμεσα, θα αλλάξουμε την εθνική μας πολιτική ως προς τη χορήγηση ασύλου και θα απλοποιήσουμε πολύ τις διαδικασίες ως προς την ταχύτητα λήψης απόφασης. Και αυτοί οι οποίοι δικαιούνται άσυλο έχουν προφανώς κάθε δικαίωμα να παραμείνουν στην Ελλάδα, ενώ αυτοί οι οποίοι δεν δικαιούνται άσυλο θα πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία, όπως ορίζει η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας».

- Με τον κ. Macron θα μιλήσετε σχετικά με το περιβάλλον. Τι θα του προτείνετε;

«Πρέπει να δράσουμε επειγόντως για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η ευαισθησία μου στα ζητήματα του περιβάλλοντος είναι μεγάλη. Η Ελλάδα είναι μια χώρα μοναδικού φυσικού πλούτου. Και αντιμετωπίζουμε, όπως κι εσείς, μεγάλες προκλήσεις. Σήμερα που μιλάμε, βρισκόμαστε ακόμη εντός της αντιπυρικής περιόδου και αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα προβλήματα που προκύπτουν από τις πυρκαγιές. Θα προτείνω στον πρόεδρο Μακρόν να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (RescEU) να αποκτήσει τις μόνιμες, σταθερές και αναγκαίες δομές που χρειάζεται, για να συνδράμει σε έκτακτες καταστάσεις. Βέβαια η προσπάθεια μας στον τομέα του περιβάλλοντος δεν μπορεί να εξαντλείται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Είναι απαραίτητα ένα ευρύτερο σχέδιο και μια ευρύτερη προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων. Ελλάδα και Γαλλία, μπορούμε να αναπτύξουμε συνέργειες που θα εκτείνονται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων ως την ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, την καινοτομία και την ηλεκτροκίνηση στις πόλεις».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

48
σχόλια
 1. avatar Chatzistavrakis

  AΝΕΡΓΕ33 ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΟΥ .....;;;;;; ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΙΖΑΠΑΣΟΚ.....
  ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΝΟΡΜΑΛ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...ΟΠΟΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ....ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΡΩΣ ΜΠΑΝΑ ΝΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

 2. avatar ΤΣΟΥΖΕΙΚΩΛΑΡΑΚΙΑΣΡΙΖΑΙΚΑ

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΟΥ.......ΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ,.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ...
  ΖΩΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝ ΕΤΡΕΧΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ....
  ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ ....ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΥΕΤΕ.....
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑΚΙΑ.....
  ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ....ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ....

 3. avatar Δεν τήρησε την υπόσχεση του

  Στον ΕΝΦΙΑ ο Μητσοτάκης είπε ψέματα!
  Αντί να μειώσει ενιαία τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% ανεξάρτητα από την αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως υποσχέθηκε, εφάρμοσε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ. Με κλιμακωτή μείωση 10, 20, και ελάχιστα στο 30%.

 4. avatar Ωωωρε κλαμα και μισος οι δουλες

  Κλαψτε γκεισες του συριζα στα σχολια σκιστειτε ποια θα κλαψει περισσοτερο χαχαχα

  1. avatar απο οτι

   φαινεται σε τσουζει που οπως το πατε ουτε την ψηφος σας δε θα βρισκετε

 5. avatar ανεργος33

  να πεθανουμε εμεις να ζησουν οι επιχειρησεις. τα λιγοτερα εσοδα θα τα βρει απο κοψιμο επιδοματων σε οσους εχουν αναγκη. μπραβο

 6. avatar Ελευθερώθηκαμε

  Από τις αντιδράσεις των συριζαιων στην μείωση της φορολογίας καταλαβαίνετε τι μας περίμενε αν είχε παραμείνει η επάρατος αριστερά στην κυβέρνηση.

  1. avatar πες τα ελληνα

   στο κολωνακη και την εκαλη ανοιγουμε σαμπανιες

 7. avatar Επιδοματιας

  Μας εκαψες πως θα ζήσουμε οι δόλιοι, χωρίς επιδόματα όλοι εμείς που δεν έχουμε και ψηφίσαμε τους άλλους?
  Τώρα βγήκες εσύ και κόβεις φόρους από τους βλάκες που σε ψήφισαν !
  Η δημοκρατία κινδυνεύει από τις επιλογές σας !

 8. avatar κουλη δωστα ολα στις επιχειρησεις

  τους μειωνει τη φορολογια να μην πληρωνουν πολλα ακομα και για τα ελαχιστα που δεν βγαζουν σε φορολογικους παραδεισους

  1. avatar Νικος21079

   Ναι γιατι ο κυρ Νικος με το τυροπιταδικο τα βγαζει στους φορολογικους παραδεισους.Γινε και συ επιχειρηματιας τοτε να τα βγαζεις και συ.

   1. avatar ασε το φιλελε σανο

    αν τον ενοιαζε ο τυροπιτας θα μειωνε παραπανω το φορο στις μικρες επιχειρησεις και θα τον αφηνε ιδιο στις μεγαλες. αυτο θα ηταν το δικαιο. αμα γινουμε ολοι επιχερηματιες ποιος θα δουλευει ρε τζιμανι;;; κοινωνια χωρις επιχειρηματιες υπαρχει. κοινωνια χωρις εργατες οχι

    1. avatar olaf

     Ρε αριστερε στοκε, πως θα υπαρχουν εργατες αν δεν υπαρχουν επιχειρησεις???

     1. avatar ρε δεξιο μπετο

      υπαρχουν επιχειρησεις συνεταιριστικες οπου οι εργατες κατεχουν τα μεσα παραγωγης και τις λειτουργουν μονοι τους.

     2. avatar olaf

      Πες μου μια που δεν την εκλεισαν τα λαμογια αριστεροσυνδικαλιστες!!! Ξυπνα απο τον κομμουνιστικο σου υπνο! Αλλωστε μην ξεχνας πως τα κομμουνια που φωναζουν περισσοτερο, ειναι αυτα που εχουν πρωτα εξασφαλισει τον μελλον τους στην καπιταλιστικη δυση!

 9. avatar iojik

  Με την προκ/λη 100% και το τελος επιτηδεύματος τί γινεται? Όταν οι άλλοι τριγύρω έχουν 10, μόνο ηλίθιος θα έρθει να πεταξει τα λεφτά του στο σοσιαλιστικό βοθρο που εχετε φτιαξει.

  1. avatar gus326a

   Εχεις απόλυτο δίκιο. Μην ξεχνάς και τον ΕΦΚΑ όμως που μας ρουφάει το μεδούλι, άκου 1300€ το μήνα. Αν δε δω τίποτε μεχρι 31/12 έφυγα για Κύπρο.

   1. avatar iojik

    Σωστότατος είσαι. Φυσικά δεν το ξεχνάω το εξάμβλωμα. Απλά βαρέθηκα να γράψω περισσότερα..

 10. avatar Νικολακης213

  Οταν θα καταλαβετε αριστεροπουλα οτι ο ιδιωτικος τομεας σας συντηρει απο τους φορους του τοτε τα πραγματα θα πανε καλυτερα για την χωρα,

  1. avatar ασε το φιλελε σανο φασιστοφιλελε

   φορους πληρωνουν οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι χαμηλομισθοι ιδιωτικοι υπαλληλοι. οι υπολοιποι τα βγαζουν σε οφσορ, οποτε κοψε την παραμυθα

   1. avatar Νικος2107

    Τι λες βρε ψεκασμενε?Οι ΔΥ ειναι που παιρνουν τον μισθο τους κανονικα χωρις κρατησεις και οι χαμηλομισθοι του ιδιωτικου αναλογικα πληρωνουν πολυ λιγοτερο φορο απο οσο οι αλλοι.Για αεργος επιδοματιας μου κανεις δεν μπορω να καταλαβω γιατι σχολιαζεις

    1. avatar τι σας ποτιζουν στην συγγρου;;

     για να μιλαμε με νουμερα. το 2011 σχεδον 2 μυρια μισθωτοι δηλωσαν εισοδημα κοντα 47 δις. κοντα 2,1 μυρια μη μισθωτοι (επιχειρηματιες, εισοδηματιες, ελ επαγγελματιες κτλ) δηλωσαν κονστα 24 δις. μαντεψε γιατι....

     1. avatar Νικος2131

      Αρχικα με ρωτησες ποιοι πληρωνουν φορους και μετα μου απαντας αλλο πραγμα.Σε ξαναρωταω λοιπον,πληρωνουν φορο εισοδηματος οι ΔΥ?

   2. avatar Κράχτης ηλιθιότητας

    Κρατιστή φασιστερέ και σοσιαλιστή της αρλούμπας, οι δημόσιοι υπάλληλοι βασικά παίρνουν μισθούς που δεν χρειάζονται και τους πληρώνουμε όλοι εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παράγουμε το χρήμα κοπρίτη. Ποτέ ξανά εξουσία σε αριστερά σοσιαλιστικά σκουπίδια, να πάτε να ζήσετε Βενεζουέλα κρατιστές λαμόγια που ζείτε παντα εις βάρος των άλλων.

    1. avatar φασιστοπινεσετ

     σκουπιδι. οι ελευθεροι επαγγελματιες ειναι οι πρωτοι που φοροδιαφευγουν. αυτοι που δεν φοροδιαφευουν και πεφτει το βαρος πανω τους ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι, δηλαδη οι γιατροι οι πυροσβεστες ο στρατος η αστυνομια οι δασκαλοι τους οποιους εσυ θεωρεις αχρηστους απο οτι φαινεται. οι αχρηστοι ομως θα σε περιθαλψουν αν δεν εχει ασφαλεια, θα πανε στην φωτια στην ευβοια την ωρα που ο κουλης εκανε ειχε πιασει πρωτη ξαπλωστρα στα χανια, θα διδαξουν τα παιδια σου εαν δεν εχεις λεφτα να πληρωσεις ιδιωτικο σχολειο. σε 4 χρονια ουτε την ψηφο σας δε θα βρισκετε με αυτα που λετε και κανετε.

     1. avatar Κράχτης ηλιθιότητας

      Φοροδιαφεύγουν ηλίθιε γιατί η φορολογία είναι αβάσταχτη και φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώτε να εξυπηρετεί τα κρατικοδίαιατα άχρηστα αντιπαραγωγικά άτομα σαν και σένα. Ας μην επιβαρύνατε το δημοσιο με την άχρηστη παρουσία σας και θα σου λεγα εγώ πόσοι θα φοροδιαφεύγα. Σκουπίδι

     2. avatar προσγειωσου λιγο μπαζακι

      φοροδιαφευγουν επειδη μπορουν να φοροδιαφευγουν, επειδη ολοι λιγο πολυ οι ανθρωποι ειμαστε απληστοι. αν ισχυε αυτο που λες τοτε στους φορολογικους παραδεισους θα ειχαν λεφτα μονο ελληνες. εκτος και αν σε ολες τις χωρες "η φορολογία είναι αβάσταχτη και φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώτε να εξυπηρετεί τα κρατικοδίαιατα άχρηστα αντιπαραγωγικά άτομα σαν και σένα ". ξυπνα προβατο.

 11. avatar οικογενειαρχης

  μειωση της φορολογιας στις επιχειρησεις και περιμενε εσυ μεροκαματιαρη να ζησεις την οικογενεια σου με βασικο 500€

  1. avatar gus326a

   Πεδίον δόξης λαμπρόν γίνε επιχειρηματίας πάρε εξειδικεύσεις και πτυχία να γίνεις μεγαλοστέλεχος η αλλιώς φύγε για έξω. Για να σου δίνει κάποιος 500€ τόσα του φέρνεις. Αν μια θέση δε σου δίνει χ 5 τουλάχιστον δεν τη διατηρείς.

   1. avatar οικογενιαρχης

    ασε την κλαψα ρε τρολακι που δε βγανουν τα αφεντικα. και πολλα βγαζουν και σε οφσορ τα εχουν και δεν πληρωνουν φορους. αλιμονο σε εμας τους εργαζομενους

    1. avatar Κράχτης ηλιθιότητας

     Οτι θέλουν κάνουν τα αφεντικά φασιστερέ κοπρόμυαλε. Τα αφεντικά δε γεννήθηκαν αφεντικά με βασιλικό αξίωμα αλλά σκίστηκαν στη δουλειά για να βγάζουν περισσότερα. Δε θα κάτσουν να σε ταίζουν τσάμπα, αν θέλεις να κερδίζεις περισσότερα τράβα να κάνεις κάτι δικό σου, γίνατε όλοι τσάμπα μάγκιες με τα λεφτά των άλλων. Σταλινοφασιστοσκούπιδα..

     1. avatar οικογενιαρχης

      - οι πιο πολλοι πλουσιοι γεννηθηκαν FACT. ειναι τοσο αυτοδημιουργειτοι οσο ο τραμπ ο οποιος δηλωνεις αυτοδημιουργητος και οτι απο την οικογενεια του εχει παρει μονο!!!! 100k δολαρια για να ξεκινησει
      - δεν υπαρχει πλουσιος που να εχει κανει τιμια τα λεφτα του. χαρακτηριστικα τα παραδειγματα των ελληνικων εφοπλιστικων οικογενειων. στις πιο πολλες οι περιουσιες γιγαντωθηκαν επι κατοχης (μαντεψε γιατι), επι χουντας (μαντεψε επισης γιατι) και απο βρωμικες δουλειες(βλεπε τις κουμπαριες του κουλη)
      - οι μονοι που σκιστηκαν στην δουλεια για να βγαλουν τα αφεντικα λεφτα ειναι οι εργαζομενοι τους, που δουλυουν υπερωριες, με βασικο 500€, μαυρα και εχουν και τον καθε παπαρα να τους πριζει

     2. avatar Νικος2131

      Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια οικογενειαρχη.

  2. avatar οικογενειαρχης

   και άσχετος και (...). Πάρε 60 σεντς να πιεις καφέ

  3. avatar Δύσκολα

   330€ με 4ωρη εργασία .....

  4. avatar ακερσεκοντ

   φίλε σε γειτονικές χώρες ο φόρος είναι 13% ποιος θα έρθεις στην Ελλάδα να επένδυση , α ναι ξέχασα έρχονται καθημερινά η λαθροεπενδυτες του Σύριζα ναι ρε έχεις δίκαιο.

   1. avatar ΚΛΕΟΝΙΚΗΣ

    σε βουλγαρια και αλβανια, ισως! και λοιπον ειναι σε καλυτερη κατάσταση απο μας? η γερμανια εχει 42% για κερδη μεχρι 50.000 ευρω και δεν τολμαει κανεις να φοροκλεψει!!ας τι κανουμε και εδω!!

    1. avatar ασε το φιλελε σανο

     μη τους χαλας το παραμυθι

    2. avatar ΚωσταςΝικου

     Η Βουλγαρια ειναι στην ιδια κατασταση με την Ελλαδα σε επιπεδο φτωχειας.Αν φανταστεις οτι για τοσα χρονια ειχε κομμουνισμο ενω η Ψωροκωσταινα μασουλαγε επιδοτησεις απο την ΕΕ οικοδομωντας τον πασοκικο σοσιαλισμο τοτε η ζυγαρια κλεινει υπερ της Βουλγαριας κατα πολυ.

     1. avatar ασε το φιλελε σανο

      η βουλγαρια δεν εχει το εξειδικευμενο εργατικο δυναμικο της ελλαδας (προγραμματιστες, μηχανικους κτλ), οποτε ασε τα σαπια. το μονο που σας νοιαζει ειναι να πληρωνουν οι μεγαλες επιχειρησεις λιγοτερο φορο γιατι αυτων τα συμφεροντα εξυπηρετειτε. με τη λογικη σου να παμε το βασικο μισθο στα 50 ευρω για να ερθουν και αλλες επενδυσεις.
      απο εκει και περα τοσες δεκαετιες κυβερνατε και εχετε μασουλησει απειρο χρημα. απο τους διορισμους επι καραμανλη και τα απειρα σκανδαλα σας, μεχρι το οτι αφηνετε τους πλουσιους να φοροδιαφευγουν στελνοντας τα λεφτα τους σε φορολογικους παραδεισους (μη ξεχανς οτι κρυψατε τη λιστα λαγκαρντ), η καταστροφη της χωρας ειναι κατορθωμα σας

     2. avatar ΚωσταςΝικου

      Η Βουλγαρια μια χαρα εξειδεικευμενο προσωπικο εχει εσυ να αφησεις τον συριζαικο σανο.Απο την γκλαβα σου τα βγαζεις ολα αυτα.Χαμηλοι φοροι πρεπει να υπαρχουν για να γινονται επενδυσεις να βρισκει ο κοσμος δουλεια.Τον βασικο μισθο δεν τον "παει" καποιος τον καθοριζει η επιχειρηση.Λιστα λαγκαρντ και σκανδαλα κλπ για ψεκασμενο σε κοβω

     3. avatar κρατικοδιαιτος ψευτοαντικρατιστης φιλελες

      καλα για να μου λες οτι η βουλγαρια εχει καλυτερο εξειδικευμενο προσωπικο απο την ελλαδα καταλαβα ποσο προβατο εισαι . απλα δες την καταταξη των ελληνικων και βουλγαρικων πανεπιστημειων και θα καταλαβεις .. σε κοβω να εχεις βγαλεις ιατρικη στη βουλγαρια που περνας μαθημα με πακο τσιγαρων για αυτο και την υπερσπιζεσαι τοσο. στην γερμανια ο φορος επιχειρησεων ειναι υψηλοτερος απο οτι στην βουλγαρια και εδω (απλο google κανε και δες) οποτε το επιχειρημα σου ειναι ατοπο. ο βασικος μισθος πρεπει να καθοριζεται απο το κρατος και τις συλλογικες συμβασεις για να μην ερμαιο ο καθε εργαζομενος στο τι ψυχουλα θα του δωσει το εκαστοτε αφεντικο. ο μονος ψεκασμενοπς εισαι εσυ που πιστεψες οτι ο μπενυ εχασε το στικακι με τη λιστα και ο αλλος το ξεχασε. οσο για τα ταμεια κουρεψατε τα χρηματα τους για να σωσετε τις τραπεζες και μετα μας λετε οτι φταινε οι δυ

     4. avatar Νικος2131

      Αγορινα πολιτικος μηχανικος ΕΜΠ εχω τελειωσει πληροφοριακα.Το οτι ειναι σε χαμηλοτερη καταληξη τα βουλγαρικα πανεπιστημια δεν σημαινει οτι δεν εχουν ειδικευμενο προσωπικο.Χωρα μελος της ΕΕ ειναι και εχει αρκετα πανεπιστημια δεν ειναι αφρικανικη χωρα.Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι η Βουλγαρια απο [...]χωρα εχει καταφερει να σε γλεντησει σαν χωρα επειδη πιστευες σε αριστεριστικες [...].Μια χωρα οπως η Ελλαδα προφανως εχει ωφελος απο χαμηλη φορολογια ως προσελκυση επιχειρησεων τι σχεση εχει με την Γερμανια που εχει ανεργια στο 5% και μεις εχουμε κανα εκ ανεργους?Στην Γερμανια δεν ειναι οι μισθοι 500 ευρω οποτε εχουν μεγαλυτερη αγοραστικη δυναμη απο οτι εμεις εδω

   2. avatar σε διπλανες χωρες

    ο μισθος ειναι 100€, με τη λογικη σου να δουλευουμε και τσαμπα για να ερθουν επενδυτες. μηπως να πεσουμε και στα 4;;

    1. avatar Τετραγωνακιας

     Ρε καμμενε συριζαιε για μειώσει της φορολογίας λέει που λέει ότι ο μισθός θα πάει 100 ευρώ αμα μειωθεί η φορολογία θα μπορούν να γίνουν και αυξήσεις σε μισθούς άσε που θα έρχονται και επενδύσεις

     1. avatar απλα

      το επιχειρημα οτι πρεπει να κανουμε οτι θελουν οι εταιριες "για να ερθουν επενδυσεις" αντεκρουσα. αυξηση μισθων παιρνεις επειδη τη διεκδικεις (μεσω σωματειων κτλ) . πρεπει να εισαι πολυ αφελεις για να νομιζεις οτι καποιος θα σου χαρισει ετσι λεφτα.

  5. avatar Νικος2107

   Ε ναι ρε παιδι αντι να μοιρασει κανα επιδομα κατοπιν εορτης.

 12. avatar φροιξος

  ποιος διαφωνει? αλλα απο που θα τα παρειγια να ξεπληρωθουν τα χρεη?Απο τα
  επιπλεον κερδη των επιχειρησεων ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει