Αυξήθηκε η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια

Δείτε τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το πρώτο τρίμηνο του έτους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:40
09/04/2019
Αυξήθηκε η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια
3
loading

Αυξημένη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Όπως προκύπτει από την έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος, γενικότερα η ζήτηση για δάνεια προς νοικοκυριά αυξήθηκε σε σχέση με το δ΄τρίμηνο του 2018, γεγονός που δεν είχε προβλεφθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Η αύξηση της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια οφείλεται στη βελτίωση των προοπτικών της αγοράς κατοικίας, δεδομένου και του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος από κατοίκους εξωτερικού, ενώ η αύξηση στη ζήτηση καταναλωτικών δανείων οφείλεται στη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και στις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης για αγορές διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Παράλληλα, η συνολική ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις αυξήθηκε κυρίως όσον αφορά τα μακροπρόθεσμα δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις. Οι παράγοντες που συνετέλεσαν στην αύξηση της ζήτησης ήταν η αυξημένη ανάγκη χρηματοδότησης των ΜΧΕ για πάγιες επενδύσεις καθώς και για να χρηματοδότηση/αναδιάρθρωση χρέους. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη, με εξαίρεση τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των οποίων η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί ως ένα βαθμό.

Όσον αφορά στα κριτήρια και τούς όρους χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά, από την έρευνα προκύπτει ότι παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2018 εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια γενικά θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2019.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar jasmine

    Οι Ελληνες δεν βαζουν μυαλο. Μνημονιο και παλι μνημονιο

  2. avatar jim

    τωρα που εχουμε λεφτα ασ παρουμε και ενα σπιτακι με δανεικα λες και θα τα δωσουμε στην υγεια των κοροιδων που πληρωνουν ...........................

  3. avatar Στέλιος 20181818

    Το άρθρο είναι ύποπτα μισό. Γιατί δε μας λέτε και πόσα από αυτά τα δάνεια ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ από τις τράπεζες? Τι έχετε να κρύψετε?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει