H πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος καθώς και η πρόοδος των συζητήσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων το Eurogroup της επόμενης Τρίτης σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η ατζέντα της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναφέρει πως οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς για την «πορεία της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής του ESM στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα θέματα που σχετίζονται με την πρώτη αξιολόγηση». Τα θέματα αυτά περιλαμβάνουν «τo μηχανισμό για τη λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης, ο οποίος θα ενεργοποιείται εφόσον κριθεί αναγκαίο για να διασφαλίσει την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων, καθώς και την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων».

Σε ό,τι αφορά το χρέος, σημειώνεται στην ημερήσια διάταξη πως η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών «για την πρόοδο των συζητήσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα», σύμφωνα με τις «κατευθυντήριες αρχές» και τη «σταδιακή προσέγγιση πιθανών πρόσθετων μέτρων» για το χρέος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup στις 9 Μαΐου.