Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του ολλανδικού κοινοβουλίου για την επικύρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, έγινε δέκτης βολών για την απόφασή του να παραβεί την προεκλογική του υπόσχεση το 2012, να μην δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα.

«Οι συνθήκες το 2012 ήταν διαφορετικές. Δεν είναι πάντα εφικτό να τηρείς τις υποσχέσεις σου στην πολιτική. Πρέπει να αναλαμβάνεις ευθύνες», δήλωσε ο ολλανδός πρωθυπουργός, εξηγώντας πως «επί δύο χρόνια, η (ελληνική) οικονομία ανέκαμπτε και έτσι, το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας δεν θεωρούταν αναγκαίο», ενώ επανέλαβε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση προκάλεσε μεγάλη ζημιά.

Ιδιαίτερα σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του ακροδεξιού, αντι-ισλαμικού κόμματος PVV, Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος χαρακτήρισε «πινόκιο» τον Μαρκ Ρούτε, ενώ την Ελλάδα «πρεζόνι της Ευρώπης»!

«Κάθε φορά που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιστεύουν το “junkie” της Ευρώπης, την Ελλάδα… οι Έλληνες παίρνουν τα χρήματά τους», είπε ο Βίλντερς.