Στο τέλος της, μετά από περίπου 2 ώρες έφτασε η συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, χωρίς να επιτευχθεί κάποια πρόοδος ή συμφωνία. Η δεύτερη, μεταμεσονύχτια συνεδρίαση του Αλέξη Τσίπρα με τους με τους προέδρους των Θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroupμ, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, χαρακτηρίστηκε άκαρπη δίνοντας νέα παράταση στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 00:25 τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 το πρωί της Πέμπτης, ενώ όλες οι πλευρές αποχώρησαν από το κτίριο της Κομισιόν χωρίς να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Την ώρα που η συνάντηση έφτανε στο τέλος της κι ενώ ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες αναμετέδιδαν πως τα φώτα του 13ου ορόφου στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέμεναν ανοιχτά με τις διαβουλεύσεις του έλληνα πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών να συνεχίζονταν, πληροφορίες ανέφεραν πως στην συνάντηση προστέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος φωτογραφήθηκε να εισέρχεται στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αποχώρησαν από το κτίριο πρώτοι οι Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ ενώ λίγο αργότερα έφυγε και η ελληνική αντιπροσωπεία. Οι ανταποκριτές των Βρυξελλών έκαναν λόγο για «ανέκφραστες εξόδους» όλων των μερών της συνάντησης.

Οι διαβουλεύσεις σε ανώτατο επίπεδο θα συνεχιστούν στις 9 το πρωί της Πέμπτης (10 ώρα Ελλάδος) και σε τεχνικό επίπεδο θα ξεκινήσουν από τις 6 το πρωί (7 ώρα Ελλάδος).

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ξένοι ανταποκριτές  έκαναν λόγο αυξανόμενη πίεση από πλευράς δανειστών προς την ελληνική αντιπροσωπεία, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της. Δεν θα επιτραπούν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις. Να πληρώσουν οι έχοντες».

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά την διακοπή των εργασιών του Eurogoup νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε προαναγγείλει «σκληρή δουλειά για τις επόμενες ώρες» με στόχο την εξεύρεση λύσης μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, ώστε στις 2 μ.μ. της ίδιας ημέρας να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών.

Του Eurogroup της Τετάρτης προηγήθηκε η πρώτη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών το μεσημέρι της Τετάρτης, η οποία χαρακτηρίστηκε από Ευρωπαίους αξιωματούχους ως «δύσκολη», ενώ πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα είτε την Πέμπτη μετά τις εργασίες της προγραμματισμένης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ή την Παρασκευή.

Το παρόν αδιέξοδο ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης, λόγω των παρατηρήσεων στην ελληνική πρόταση που έστειλαν οι θεσμοί χαμηλώνοντας τον πήχη των προσδοκιών.