Με γοργούς ρυθμούς αναμένεται να προχωρήσει από ‘δω και πέρα η μεταβίβαση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου εταιρειών συμφερόντων Ι. Παπαθεοχάρη στην Prodea Investments, συμπεριλαμβανομένων δύο ιστορικών νυχτερινών κέντρων της Αθήνας, του «Διογένη» και του «Αθηνών Αρένα».

Η Prodea Investments αποδείχθηκε ο επενδυτής – «κλειδί» προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία εξυγίανσης των «Δείγμα Επενδυτική ΑΕ» και «Νίκη και Πολύμνια ΑΕ», αμφότερες συμφερόντων Παπαθεοχάρη, που είχαν υπογράψει συμφωνίες εξυγίανσης με τις πιστώτριες τράπεζες και τους προμηθευτές από τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο επικυρώθηκαν δικαστικά μόλις τον περασμένο μήνα. Θυμίζουμε ότι οι δύο εταιρείες είχαν καταθέσει συμφωνίες εξυγίανσης με τη συναίνεση του συνόλου των τραπεζών αλλά και της συντριπτικής πλειονότητας των υπόλοιπων πιστωτών. Η συμφωνία εξυγίανσης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.

Η «Δείγμα Επενδυτική ΑΕ» κατέχει το εμπορικό κέντρο Agora Sygrou επί της λεωφόρου Συγγρού. Πρόκειται για το κτίριο που βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το Ωνάσειο και στεγάζει μεταξύ άλλων το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Διογένης», υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και του Κωτσόβολου καθώς επίσης και γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Τα συγκεκριμένα ακίνητα θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο σύνολό τους ως γραφεία και χώροι για επαγγελματική χρήση, ακόμη κι όταν η «Δείγμα Επενδυτική ΑΕ» περάσει υπό τον έλεγχο της Prodea Investments μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα καλυφθεί από την ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία).

Στο πλάνο της Prodea Investments είναι και η απόκτηση του νυχτερινού κέντρου «Αθηνών Αρένα», που έως σήμερα ανήκει στην εταιρεία «Νίκη και Πολύμνια ΑΕ» επίσης συμφερόντων του ομίλου Παπαθεοχάρη. Για το συγκεκριμένο ακίνητο υπήρχε προσημείωση από τις δύο πιστώτριες τράπεζες (Εθνική και Alpha Bank), ύψους 42,85 εκατομμυρίων ευρώ έναντι εξασφάλισης ομολογιακού δανείου. Επίσης υφίσταται προσημείωση και για ακίνητο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από αυτό της οδού Πειραιώς 170, ύψους 3,9 εκατομμυρίων ευρώ. Προϋπόθεση για να περάσουν τα ακίνητα στην Prodea, είναι ότι δεν θα υπάρξουν τριτανακοπές από τυχόν ενδιαφερόμενους – πιστωτές επί της διαδικασίες εξυγίανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Αθηνών Αρένα» δεν θα έχει τη χρήση που έχει σήμερα, αυτή δηλαδή του κέντρου διασκέδασης. Αντιθέτως θα εξεταστεί η βέλτιστη αξιοποίησή του μαγαζιού, σε άλλης χρήσης ακίνητο το προσεχές διάστημα.