Αντίστροφη μέτρηση για το Fuel Pass 2 καθώς έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης που θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η επιδότηση με την ψηφιακή κάρτα, ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή της κύριας κατοικίας (ηπειρωτική χώρα ή νησιά), κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό είναι 45 έως 80 ευρώ. Σημειώνεται πως αν δεν επιλέξετε πληρωμή με ψηφιακή κάρτα, τότε θα λάβετε 15 ευρώ λιγότερα. Πιο αναλυτικά,

Στο Fuel Pass 2 με ψηφιακή κάρτα στο κινητό τα χρήματα που θα λάβετε διαμορφώνονται ως εξής:

  • 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακής κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό.
  • 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό.
  • 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκίνητου σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια

Στο πρώτο επίδομα καυσίμων, δικαιούχοι ήταν μόνο όσοι είχαν ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, στο νέο Fuel Pass αναμένεται να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια έως 45.000 ευρώ. Από την επιδότηση θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δυνητικοί δικαιούχοι. Οι πολίτες για να λάβουν το επίδομα καυσίμων θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Η αίτηση θα γίνει μέσω του vouchers.gov.gr, εκεί θα επιλέξετε το σχετικό εικονίδιο του Fuel Pass και με τους κωδικούς Taxinet θα μπείτε στην πλατφόρμα.

Και αυτή τη φορά η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ, ενώ τα χρήματα αναμένεται να μπουν στις αύλες ψηφιακές κάρτες (ή στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αν επιλέξετε αυτή τη μέθοδο κατάθεσης) μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες.