Ο Φώτης Κουρμούσης αναλαμβάνει από σήμερα (13/4) τη θέση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά την αποχώρηση του Ιορδάνη Αϊβάζη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Κουρμούσης διατέλεσε Ειδικός Γραμματέας στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και Ειδικός Σύμβουλος σε παραγωγικά Υπουργεία. Ακόμα έχει εργαστεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στον ιδιωτικό τομέα έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας σε μεγάλους οργανισμούς, όπως σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες για θέματα αειφόρου ανάπτυξης (ESG).

Ο κ. Φώτης Κουρμούσης είναι κάτοχος πτυχίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και μεταπτυχιακών πτυχίων Στρατηγικής-Ηγεσίας και Διακυβέρνησης Τραπεζών από το Oxford SAID Business School, Εταιρικής Διακυβέρνησης από το INSEAD Business School και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ALBA Graduate Business School-The American College of Greece. Επιπλέον κατέχει PhD Μηχανικής από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Γενικού Συμβουλίου και η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εύχονται στον κ. Κουρμούση κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Αϊβάζη αναγνωρίζοντας την σημαντική του συνεισφορά όλο το διάστημα της μεταξύ τους συνεργασίας.