Τη δική της ερμηνεία στο γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δε συμμετείχε σήμερα στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το χρηματοδοτικό κενό δίνει η γερμανική Bild.

Η εφημερίδα βλέπει την ως άνω εξέλιξη ως σημάδι ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει πλέον χάσει την εύνοια και την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και «είναι έτοιμος να καταρρεύσει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο που η γερμανική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της. «Μόλις 46 μέρες μετά την ορκωμοσία του η μπογιά του έχει περάσει, ως πολιτικός ροκ σταρ με μεγάλη μηχανή, όμορφη σύζυγο και δερμάτινο μπουφάν – αρκετά τον ανέχτηκαν οι Έλληνες», γράφει.

Η Bild κάνει λόγο για «πλήρη πολιτική ταπείνωση» του Γιάννη Βαρουφάκη, καθώς πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας τον απομάκρυνε, όπως αναφέρεται, από τις συζητήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, και τώρα υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, με τον Γιάννη Δραγασάκη να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Η Bild σχολιάζει και την περίφημη φωτογράφηση του υπουργού Οικονομικών με τη σύζυγό του για το περιοδικό Paris Match, υποστηρίζοντας πως οι Έλληνες, που τον αγάπησαν για το αντισυμβατικό του προφίλ, έχουν χάσει την υπομονή τους μαζί του: «Η χώρα είναι κατάκοιτη, ο υπουργός Οικονομικών δε βρίσκει λεφτά, αλλά χρόνο για lifestyle φωτογραφίσεις!», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στελέχη της πρώην τρόικας μέχρι τώρα είναι εγκατεστημένα σε ξενοδοχείο στην Αθήνα και δεν τους επιτρέπεται να επισκεφθούν υπουργεία, όμως αυτό αλλάζει από την επόμενη εβδομάδα, και όχι μόνο θα επισκεφθούν το υπουργείο Οικονομικών, αλλά θα έρθουν και στην Αθήνα ακόμα περισσότερα στελέχη.