Με απότομο τρόπο έληξε η σύντομη συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη σε δημοσιογράφο του αμερικανικού καναλιού CNBC, όταν ο έλληνας υπουργός Οικονομικών βρίσκονταν στο Κόμο της Ιταλίας, για το ετήσιο φόρουμ της ιταλικής δεξαμενής σκέψης, «Αμπροζέτι».

Αφορμή στάθηκε η επιμονή της δημοσιογράφου στο ερώτημα για τη φωτογράφηση του υπουργού στο Paris Match.

Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι «ο Τύπος αυτές τις μέρες δημιουργεί θόρυβο», αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι «ησυχία και ηρεμία για να στρωθούμε στη δουλειά προκειμένου να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην ανάκαμψη».

Η δημοσιογράφος, ωστόσο, παρατήρησε ότι ευθύνη έχει και ο ίδιος για τη φωτογράφηση στο Paris Match και ρώτησε εάν ήταν «καταστροφή σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων».

«Θα μου επιτρέψετε να μην σχολιάσω συγκεκριμένα δημοσιεύματα», απάντησε ο κ. Βαρουφάκης, με τη δημοσιογράφο να επιμένει: «Εσείς όμως το δώσατε στη δημοσιότητα.

«Θα μου επιτρέψετε να μην σχολιάσω συγκεκριμένα δημοσιεύματα», επανέλαβε ο υπουργός.

«Έχετε γίνει βάρος για την κυβέρνηση; Προσπαθείτε να περάσετε ένα σοβαρό μήνυμα και αυτά τα πράγματα αποσπούν την προσοχή!», ανταπάντησε η δημοσιογράφος.

«Εσείς είσαστε βάρος για το κανάλι σας;», ρώτησε από τη μεριά του ο κ. Βαρουφάκης και η δημοσιογράφος απάντησε: «Προσπαθώ να μην γίνω βάρος». «Το ίδιος κι εγώ», αποκρίθηκε ο υπουργός.

«Συνεπώς ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε;», ήταν η τελευταία ερώτηση της δημοσιογράφου που όμως δεν απαντήθηκε ποτέ, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης απομακρύνθηκε.

Δείτε το βίντεο…