Έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων της Κύπρου, συγκάλεσε για την Κυριακή ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, με σκοπό την ενημέρωση για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και της παλιάς Λαϊκής Τράπεζας, καθώς επίσης και για την οξύτατη αντιπαράθεση, που σημειώθηκε, για το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, μεταξύ θεσμικών αξιωματούχων.

Αύριο, λίγο πριν το μεσημέρι, ο κ. Αναστασιάδης θα δεχθεί τον γενικό ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος υπέδειξε, σε επιστολή του προς τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων και παραβίαση των όρων υπηρεσίας της.

Ακολούθως, ο Κύπριος Πρόεδρος θα δεχθεί τον προεδρεύοντα της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρη Συλλούρη, προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς για όσα συνέβησαν εντός της Επιτροπής, χθες, και το τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος έχει ήδη διατάξει ποινική έρευνα μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το πρωί της Κυριακής, ο κ. Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ το απόγευμα θα δεχθεί τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και στη συνέχεια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι ο βοηθός γενικός εισαγγελέας, Ρίκος Ερωτοκρίτου, ζήτησε επίσημα τη διενέργεια έρευνας από ανεξάρτητη επιτροπή.