Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, να δοθεί παράταση στη ρύθμιση για την περαίωση, καθώς δύο ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, η συμμετοχή των πολιτών κρίνεται αναιμική.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμός Βήμα 99,5 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος, απεκάλυψε πως μέχρι σήμερα στις τράπεζες και τις εφορίες δεν έχουν σπεύσει παρά λίγες χιλιάδες φορολογούμενοι, καταβάλλοντας συνολικά προκαταβολές περαίωσης ύψους 100 εκατ. ευρώ περίπου.

Σημειώνεται πως ο στόχος που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών «μιλά» για 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2010, δηλαδή μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί το 25% των υπολογιζόμενων εσόδων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη ρύθμιση για την περαίωση, ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε πως αυτό θα συμβεί μόνον εφόσον διαπιστωθεί αυξημένη συμμετοχή και ασκηθεί πίεση προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

«Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει. Εάν υπάρξει πίεση θα το εξετάσουμε», δήλωσε, διευκρινίζοντας πως και μετά την παρέλευση της 18ης Νοεμβρίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, χάνοντας ωστόσο τα αρχικά ευεργετήματα.