Υπέρ του μέτρου της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, που περιλαμβάνεται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, τάχθηκε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων-ΣΕΤΕ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Τόνισε όμως, ότι πρέπει να συνοδεύεται με μέτρα ελάφρυνσης από το λειτουργικό κόστος που θα προκύψει, κατά την πρώτη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας.

Ο Ηλίας Κικίλιας, εκ μέρους του ΣΕΤΕ, είπε ότι από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική κάρτα, πρέπει να καταργηθεί η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταχωρούν στο ΕΡΓΑΝΗ τις αλλαγές στο ωράριο εργασίας, γιατί οι επιχειρήσεις θα έχουν ένα επιπλέον γραφειοκρατικό βάρος.

Ζήτησε επίσης, στην πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου να μην εξομοιώνεται η συγκεκριμένη παράβαση, από άποψη βαρύτητας, με την παράβαση παράνομης απασχόλησης εργαζόμενου. Γι΄αυτό ο ΣΕΤΕ προτείνει, στην πρώτη φάση, σε περίπτωση μη ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής κάρτας, να εφαρμόζονται τα πρόστιμα που προβλέπονται για τις περιπτώσεις μη έγκαιρης καταχώρισης αλλαγής ωραρίου.

Εργασιακό νομοσχέδιο: «Θα πρέπει να συνδυαστεί με άλλα μέτρα ελάφρυνσης»

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε επί της αρχής στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, «κινείται, σε γενικές γραμμές, στη σωστή κατεύθυνση», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Ζωητός, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζωητός αναφέρθηκε εκ προοιμίου, στην «ιδιαιτερότητα» του ξενοδοχειακού κλάδου σημειώνοντας ότι η διευθέτηση του χρόνου ρυθμίζεται με συλλογικές συμβάσεις εργασίας από το 1991, «οπότε είναι ένα ζήτημα που άμεσα τουλάχιστον δεν αφορά την Ομοσπονδία».

Για την ψηφιακή κάρτα όμως είπε ότι οι συνεχείς αλλαγές που γίνονται στο ωράριο εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου, ιδιαίτερα στις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που δεν έχουν ούτε λογιστήριο ούτε εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την ορθή εφαρμογή της τήρησης του μέτρου. Γι’ αυτό στην πρώτη φάση του μέτρου οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να εξαιρεθούν.

Επίσης, το μέτρο θα πρέπει να συνδυαστεί με άλλα μέτρα ελάφρυνσης, όπως η επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Όπως και ο ΣΕΤΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζήτησε στην πρώτη εφαρμογή η συγκεκριμένη παράβαση να είναι ίδιας βαρύτητας με την παράβαση μη έγκαιρης καταχώρισης της αλλαγής ωραρίου.

Ο κ. Ζωητός αξιοποίησε τη διαδικασία ακρόασης φορέων προκειμένου να θέσει το ζήτημα παράτασης του προγράμματος Συν-εργασία και παράτασης του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας.