Στα 200 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη μεγαλοοφειλετών προς τη ΔΕΗ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Σύνταγμα, που έκλεβε ρεύμα από την κολώνα και «φέσωσε» την εταιρεία 150.000 ευρώ, αλλά και μια πολυτελής μεζονέτα στην Πεντέλη με δύο θερμαινόμενες πισίνες και χρέος 13.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», συνολικά 20.000 «μπαταχτσήδες», οι οποίοι αν και έχουν πολυτελείς μεζονέτες με θερμαινόμενες πισίνες και κερδοφόρες επιχειρήσεις, εντούτοις δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα, μπαίνουν στο στόχαστρο της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας, οι 20.000 έχουν αφήσει «φέσι» ύψους 200 εκατ. ευρώ και η εταιρεία τούς αναζητά για να εισπράξει τα ποσά. Σε αντίθεση με τους συγκεκριμένους πλούσιους και μεγαλοφειλέτες, ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθα νοικοκυριά και μικροί καταστηματάρχες στριμώχνονται στις ουρές… των πρακτορείων της ΔΕΗ για να ρυθμίσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους.

Τόσοι (ένα εκατομμύριο) είναι οι διακανονισμοί ληξιπρόθεσμων οφειλών που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, αλλά το μεγάλο πρόβλημα της ΔΕΗ είναι τα ανείσπρακτα χρέη των περίπου 20.000 καταναλωτών που έχουν χρήματα, αλλά δεν πληρώνουν.

Ο μέσος όρος της οφειλής τους ανέρχεται γύρω στις 10.000 ευρώ και για αυτό το λόγο η ΔΕΗ προχωρά -ύστερα από διαγωνισμό- στην επιλογή 5 έως 10 δικηγορικών γραφείων για να τους κυνηγήσουν δικαστικά.