Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει η Eurobank

Στόχος η άντληση 2,945 δισ. ευρώ για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:36
07/03/2014
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει η Eurobank
loading

Η Eurobank ανακοίνωσε σήμερα τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για ποσό που θα καλύπτει πλήρως τις βασικές κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, οι οποίες προσδιορίσθηκαν στα 2,945 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η διοίκηση της τράπεζας σημειώνεται πως η Eurobank ενημερώθηκε στις 6.3.2014 από την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τον υπολογισμό των κεφαλαιακών της αναγκών, όπως αυτές προέκυψαν από την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων των ελληνικών τραπεζών για την περίοδο 2013-2016, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Για την άσκηση αυτή ελήφθησαν υπόψη οι εκτιμώμενες ζημιές δανειακών χαρτοφυλακίων και η εκτιμώμενη μελλοντική δυνατότητα των τραπεζών για σχηματισμό εσωτερικού κεφαλαίου

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank έχει ήδη συγκληθεί για να αποφασίσει, σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για ποσό που θα καλύπτει πλήρως τις βασικές κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, οι οποίες στο βασικό σενάριο της ως άνω άσκησης ανέρχονται σε 2,945 δισ. ευρώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει