Για «ελληνικό comeback» στον τουρισμό κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», η οποία αναφέρει ότι, έπειτα από μια ανοδική πορεία το 2013, η Ελλάδα εμφανίζει διψήφιο ποσοστό αύξησης των κρατήσεων.

«Η Ελλάδα συνεχίζει και φέτος την πορεία τής επιστροφής της», δηλώνει ο πρόεδρος του γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV) Γιούργκεν Μπίχι, και επισημαίνει ότι οι Γερμανοί θέλουν επίσης να ταξιδέψουν στην Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, ο κλάδος είναι αισιόδοξος και υπολογίζει σε αύξηση του τζίρου κατά 2-4% και διατήρηση της τάσης για διακοπές στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, για αυτόν ακριβώς τον λόγο και η φετινή Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, η οποία ανοίγει αύριο τις πύλες της στο Βερολίνο, θα έχει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πιο διεθνή χαρακτήρα από ποτέ, με τα δύο τρίτα των εκθετών να προέρχονται από το εξωτερικό. Στην 48η ΙΤΒ συμμετέχουν 10.147 τουριστικές επιχειρήσεις από 189 χώρες. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι το Μεξικό, το οποίο επιλέγουν για τις διακοπές τους περίπου 190.000 Γερμανοί, ετησίως.

Στην έκθεση συμμετέχει και φέτος ο ΕΟΤ, το περίπτερο του οποίου θα εγκαινιάσει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Βερολίνο θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένο της καγκελαρίου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ και με την υφυπουργό για τις μεσαίες Επιχειρήσεις και τον Τουρισμό Ίρι Γκλάιχε. Η κ. Κεφαλογιάννη θα έχει ακόμη συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα γίνει ειδική παρουσίαση της Κεφαλονιάς, με σκοπό τη διεθνή προβολή του νησιού, ενώ θα προβληθεί και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα «Via Egnatia», με ανάδειξη των περιοχών που συνδέονται με την Εγνατία Οδό, ενώ σε συνεργασία με περιφέρειες, ο ΕΟΤ θα διοργανώσει εκδήλωση για την ελληνική γαστρονομία.