Πρόταση για μικρότερο προϋπολογισμό στην Ε.Ε. προς όφελος του Ταμείου Ανάκαμψης

«Είναι θέμα τακτικής, χρειάζεται να βρούμε μια ισορροπία»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:23
02/07/2020
Πρόταση για μικρότερο προϋπολογισμό στην Ε.Ε. προς όφελος του Ταμείου Ανάκαμψης
loading

Ένα οριακά μικρότερο επταετή προϋπολογισμό στους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα προτείνουν οι διαπραγματευτές της Ε.Ε., αλλά θα εμμείνουν στον στόχο των 750 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε σήμερα υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ένας πιο μέτριος προϋπολογισμός για την περίοδο 2021-27, συγκριτικά με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε τον Μάιο, έχει στόχο να πείσει μια ομάδα δημοσιονομικά συντηρητικών κρατών-μελών από τη βόρεια Ευρώπη, με επικεφαλής την Ολλανδία, και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε τμήματα του σχεδίου ανάκαμψης.

«Είναι θέμα τακτικής, χρειάζεται να βρούμε μια ισορροπία. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανύσουμε», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, θα προτείνει έναν προϋπολογισμό μεταξύ 1,05 τρισ. ευρώ και 1,094 τρισ. ευρώ, δήλωσε ο αξιωματούχος. Η Κομισιόν είχε προτείνει 1,1 τρισ. ευρώ.

Ο Μισέλ έχει μιλήσει στους ηγέτες της Ε.Ε. μεμονωμένα και θα παρουσιάσει την πρότασή του την επόμενη εβδομάδα με την ελπίδα οι κυβερνήσεις να καταλήξουν σε συμφωνία στη σύνοδο που θα γίνει αργότερα τον Ιούλιο, δήλωσε ο αξιωματούχος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει