Η ανακοίνωση της επανέναρξης των πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ήταν αρκετή για να εκδηλώσουν οι αεροπορικές εταιρείες το έντονο ενδιαφέρον τους για επανεκκίνηση των αεροπορικών δρομολογίων, σύμφωνα με τη Fraport Greece.

Αυτή η εξέλιξη δικαίωσε το αίτημα τόσο της Περιφέρειας Κ.Μ. όσο και της εταιρείας για «άνοιγμα» στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Γιώργο Βήλο Γενικό διευθυντή Ανάπτυξης της Fraport Greece. Άλλωστε η Θεσσαλονίκη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Fraport Greece, όπως τόνισε, όχι μόνο λόγω του μεγέθους της αλλά και χάρη στη δυναμική και την προοπτική ανάπτυξης που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στο δεύτερο Destination Update Webinar που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Βήλος υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ τη δυναμική του αεροδρομίου Μακεδονία, υπενθυμίζοντας ότι το 2019 παρουσίασε αύξηση της διεθνούς επιβατικής κίνησης κατά 8,6% ενώ μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2020 η αύξηση της κίνησης εξωτερικού ανήλθε περίπου στο 4,5%, το οποίο μεταφράζεται σε σχεδόν 60.000 επιβάτες.

«Με ενδιαφέρον περιμένουμε τις επόμενες μέρες να δούμε τις αγορές που θα ανοίξουν, για να αρχίσουμε να πετάμε. Για εμάς, πρώτος στόχος είναι η αγορά της Γερμανίας, καθώς το μερίδιό της στην κίνηση του αεροδρομίου Μακεδονία είναι 32%. Και αυτό, γιατί είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες που ζουν εκεί και θέλουν να επισκεφθούν τους συγγενείς και φίλους τους στη Βόρεια Ελλάδα», επεσήμανε ο κ.Βήλος.

Έως το τέλος του έτους αναμένεται η ολοκλήρωση του νέου τερματικού σταθμού

Την ίδια ώρα οι εργασίες για τον νέο τερματικό σταθμό συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς, τέτοιους που μεταθέτουν το χρονοδιάγραμμα και επισπεύδουν την ολοκλήρωση των έργων.

Αυτό σημαίνει ότι τέλος του έτους αναμένεται να έχει ήδη ολοκληρωθεί ο νέος τερματικός σταθμός και η ανακαίνιση του παλιού ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με τον κ.Βήλο.

«Είμαστε έτοιμοι, αισιόδοξοι. Συγκρατημένα μεν, αλλά το πρόσημο για την ώρα είναι θετικό», σημείωσε.

Παράλληλα η υπεύθυνη επικοινωνίας του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος, Ιωάννα Παπαδοπούλου υπογράμμισε την ανάγκη να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού στο αεροπορικό ταξίδι και να «πιάσουμε το νήμα από την αρχή, με βάση τα νέα δεδομένα».

Ο αεροπορικός κλάδος, όπως είπε, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στη μέχρι τώρα ιστορία του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.