Μητσοτάκης: Από τις 15 Ιουνίου οι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό στη Θεσσαλονίκη

Κατ΄εξαίρεση η απόφαση του πρωθυπουργού


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:11
26/05/2020
Μητσοτάκης: Από τις 15 Ιουνίου οι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό στη Θεσσαλονίκη
7
loading

Στις 15 Ιουνίου, και όχι την 1η Ιουλίου, θα αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό κατ εξαίρεση μόνο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, για να δοθεί ώθηση στον τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Μητσοτάκης έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του Απόστολου Τζιτζικώστα, και δήλωσε πως η 85η Διεθνής Έκθεση θα γίνει τροποποιημένη, λόγω του κορονοϊού, και ο ίδιος προτίθεται να την εγκαινιάσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με την κατ εξαίρεση επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό προς τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα και θα χρειαστεί και η βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και με τον ΕΟΔΥ, να γίνουν όλα τα τεστ είτε γενικά είτε δειγματοληπτικά τα οποία απαιτούνται.

Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στην κορυφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης τόνισε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή τηρούνται στο ακέραιο και η παράδοση τους θα γίνει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις.

Στη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των έργων και αμέσως μετά τις συσκέψεις που είχε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με εκπροσώπους τοπικών φορέων έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτά:

Μετρό: Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί ολόκληρο τον Απρίλιο του 2023 είπε και κάλεσε τους «απολύτως δικαιολογημένους» Θεσσαλονικείς που έχουν «καχυποψία» σχετικά με το σταθμό Βενιζέλου να δουν τις μακέτες που παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής για να διαπιστώσουν ότι θα συνυπάρχει ο σταθμός με τα επισκέψιμα αρχαία και θα είναι ένας από τους ωραιότερους σταθμούς αν όχι τον ωραιότερο σταθμό Μετρό στον κόσμο, καθώς θα συνδυάζει έναν υπερσύγχρονο σταθμό με ένα εντυπωσιακό επισκέψιμο μουσείο. Σημείωσε ότι έχουν αρχίσει οι εργασίες απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων, με βάση την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

ΟΑΣΘ: Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ που πρόσθεσε 125 λεωφορεία και δημιούργησε σχεδόν 400 νέες θέσεις εργασίας, τη νομοθέτηση της δυνατότητας μίσθωσης 180 λεωφορείων για τρία χρόνια και τη σύμβαση παραχώρησης 50 αστικών λεωφορείων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε μια «άκρως προβληματική» κατάσταση στον ΟΑΣΘ, καθώς κυκλοφορούσαν μόνο 212 αστικά στην πόλη.

Οδικό δίκτυο: Σε ένα έργο «φάντασμα» μέχρι τώρα, τη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 70.000.000 ευρώ αναδείχθηκε πριν λίγες μέρες προσωρινός ανάδοχος. Δημοπρατήθηκαν ο δρόμος Θέρμη-Γαλάτιστα και το «ορφανό χιλιόμετρο» στα Μουδανιά Χαλκιδικής. Αναβαθμίζεται η ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης και το έργο θα περάσει από διυπουργική επιτροπή τον επόμενο μήνα .

Πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά: Δημιουργείται μητροπολιτικό πάρκο στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, που θα φιλοξενεί δραστηριότητες πολιτισμού και αθλητισμού, με χώρους πρασίνου και υπάρχουν ήδη οι υποψήφιοι ανάδοχοι για το πρώτο κομμάτι του έργου. «Ενδεχομένως, γιατί όχι, σε συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα να εξασφαλίσουμε ότι το έργο αυτό θα είναι και μακροπρόθεσμα βιώσιμο, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και τη συντήρηση αυτού του πολύ όμορφου χώρου πρασίνου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ανάπλαση ΔΕΘ: Γίνονται βήματα για την ολοκλήρωση του ειδικού χωρικού σχεδίου και μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον διεθνή αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ο οποίος είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου πρότζεκτ.

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας: Έχουν γίνει γρήγορα βήματα προκειμένου να μεταβιβαστεί το οικόπεδο 760 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», πρώτα από το Υπερταμείο στο υπουργείο Οικονομικών και αμέσως μετά στην ΑΖΚ. Προχωράει η σύσταση της εταιρίας ανάπτυξης επιχειρηματικού πάρκου.

Υγεια: Το Σύστημα Υγείας στην Κ. Μακεδονία έχει ήδη ενισχυθεί με 1.963 στελέχη, 78 γιατρούς, 885 νοσηλευτές, εξοπλίστηκε με 46 νέες κλίνες ΜΕΘ και μέχρι το Φθινόπωρο θα προστεθούν ακόμα 34 νέες κλίνες ΜΕΘ και 15 κλίνες ΜΑΦ.

Εστίαση: Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολύ γρήγορα η εστίαση θα ξαναβρεί το ρυθμό της, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τη Θεσσαλονίκη.

Τουρισμός: Η 15η Ιουνίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα μπορέσουν να ανοίξουν τα χερσαία σύνορα, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι των τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα φτάνουν οδικώς από τις χώρες της Βαλκανικής και όχι μόνο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα επισκεφθεί ξανά τη Θεσσαλονίκη μέχρι την 85η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο και τόνισε πως αυτό που μετράει για την κυβέρνηση είναι η παραγωγή έργου μετρήσιμου και ορατού από όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε διαδοχικές συσκέψεις με τις διοικήσεις της ΔΕΘ-Helexpo, της Αττικό Μετρό, της Εγνατίας Οδού, του ΟΑΣΘ, της ΑΖΚ και τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, οι υφυπουργοί Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος και η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Πριν από τις συσκέψεις ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄και Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ \"ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ\" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ???? ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ....

 2. avatar Νεκρός των Πρεσπών

  Ο bill Gates οι αριστεροί και ο σορος έφτιαξε τον σενάριο του Κορονοϊου και μάλιστα για το πρότζεκτ ( τσιπακι, 666, κατάργηση χριστιανισμου) υπεύθυνος ήταν ο Μπουμπογκος. Το είχαν οργάνωση πρίν πάρουν την κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ να βρούνε τρόπο να καταργήσουν τον χριστιανιαμο. Για αυτό ο σύγχρονος Μωυσής Μητσοτάκης ο αστέρα των αστέρων ο άριστος των αριστων το πιο βαρύ βιογραφικό θα κυβερνά για σερί 40 χρόνια για να έχουμε ασφάλεια στα σύνορα στην άμυνα(εντάξει τι είναι 10 μέτρα να δώσουμε στον Έβρο) , στην ασφάλεια του πολίτη(πχ η επυτηχηνενη επιχείρηση στο σπίτι του ινδαρε) , κερδοφόρες ιδιωτικές επιχειρήσεις ( με χρηματοδότηση από εσπα πχ σκοιλ ελικικου) και μισό βασικό μισθό για να μην παίρνει θάρρος η πλεμπα όπως δήλωσε ηγετικό στέλεχος μετά την δήλωση στήριξης του μαρινακη

 3. avatar Αν και σύριζα μπράβο στον Κυριάκο

  Που έδωσε λίγα εδάφη στην Τουρκία και γλιτώσαμε το θερμό επεισόδιο. Φαντάζεστε να είχαμε καμμενο και τσιπρα. Αυτοί ικανοί ήταν να έδιωχναν βίαια τους Τούρκους στρατιώτες από τον Έβρο.

  1. avatar criskalts

   Αλαβάνος για Τσίπρα: Έχουμε πρωθυπουργό με γερμανίδα μπέιμπι σίτερ
   «Έχουμε από τις πιο δουλικές κυβερνήσεις μετά την ανεξαρτησία της χώρας μετά την επανάσταση του 1821»

   1. avatar Μπράβο Κυριάκο από έναν συριζαιο

    Άσχετο αυτό. Είδες πάντως για αυτό συμπαθώ τον Κυριάκο. Είναι ήπιων τόνων. Δε μας πήγε σε πόλεμο ή θερμό επεισόδιο. Παραχώρησε λίγο έδαφος και έληξε. Επίσης είναι αντιχριστιανος περισσότερο από τον τσιπρα

 4. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Αυτοί που έσκουζαν για τις υγειονομικές βόμβες των πλατειών που είναι τώρα που θα έρθουν τουρίστες;; στις τρύπες σας μουρουτοτρολ;;

  1. avatar criskalts

   χαχαχαχαχαχαχαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει