Έκπτωση 25% στους φόρους – Εκπνέει η προθεσμία για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Τι ισχύει για τις οφειλές Απριλίου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
7:28
09/04/2020
Έκπτωση 25% στους φόρους - Εκπνέει η προθεσμία για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους
3
loading

Λήγει αύριο Παρασκευή η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και  εργαζόμενους που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προκειμένου να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τους φόρους και τις δόσεις ρυθμίσεων προς την Εφορία κερδίζοντας έκπτωση 25%.

Η προθεσμία πληρωμής των φόρων έληγε κανονικά στις 31 Μαρτίου αλλά το υπουργείο αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για να  διευκολύνει τους φορολογούμενους  οι οποίοι ενώ πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού και δικαιούνται αναστολή πληρωμής των οφειλών τους μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 θα πληρώσουν στην ώρα τους για να έχουν έκπτωση 25% στους φόρους (πλην ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους) και τις δόσεις ρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι με  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρέχεται έκπτωση 25% στις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στην περίμετρο των μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση , εφόσον αυτές εξοφληθούν εμπρόθεσμα. Η έκπτωση αφορά δόσεις βεβαιωμένων οφειλών με ημερομηνία καταβολής από 30 Μαρτίου έως 30 Απριλίου με εξαίρεση οφειλές ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων εφόσον δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση.

Οφειλές Απριλίου

Όσον αφορά στις βεβαιωμένες οφειλές τις οποίες θα πρέπει να πληρώσουν τον Απρίλιο οι επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι  και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού εάν αυτές εξοφληθούν στην ώρα τους προβλέπεται έκπτωση 25% στους φόρους (πλην ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων) και τις δόσεις ρυθμίσεων.

Ειδικά για το ΦΠΑ παρέχεται η δυνατότητα συμψηφισμού, ποσοστού ύψους 25% της αξίας του ΦΠΑ (πληρωτέο το μήνα Απρίλιο) που θα εξοφληθεί ολοσχερώς και εμπρόθεσμα μέχρι και την 30/4/2020, με οφειλές των ίδιων προσώπων που είναι βεβαιωμένες ή πρόκειται να βεβαιωθούν από τη φορολογική διοίκηση και οι οποίες είναι πληρωτέες από τον Μάιο και μετά.

Για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ από τον Απρίλιο, ο συμψηφισμός του 25% του ΦΠΑ ισχύει εφόσον καταβλήθηκαν οι υποχρεώσεις ΦΠΑ Μαρτίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΖΙΚΟ

  ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΣΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 2. avatar ΖΙΚΟ

  ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ)ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΤΥΠΩΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 20000 ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΦΟΥ ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

  1. avatar criskalts

   Παιχταρά μου!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει