Από τη διευθέτηση του ζητήματος των αμυντικών βιομηχανιών εξαρτάται πλέον η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, ο οποίος τοποθέτησε την επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη συνεδρίαση της 9ης Δεκεμβρίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Mega, ο εν λόγω αξιωματούχος είπε πως αναμένεται «η επιβεβαίωση των ελληνικών αρχών ότι ολοκληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ», η οποία εκκρεμεί.

Κληθείς να απαντήσει ποια είναι τα προαπαιτούμενα που δεν έχουν ικανοποιηθεί, ο ίδιος ανέφερε ότι εκκρεμεί μόνο ένα, το οποίο αφορά στην αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο κρατικών βιομηχανιών.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το Eurogroup θα εξετάσει την πρόοδο της Ελλάδας σχετικά με την ικανοποίηση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής, ενώ παράλληλα θα καταγράψει την πρόοδο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που συνδέονται με την τέταρτη αξιολόγηση.