Τη δημιουργία Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου ύψους έως 100 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Generali, με στόχο τη στήριξη του αγώνα και την αντιμετώπιση του κορονοϊού που έχει ξεσπάσει σε διεθνές επίπεδο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Ταμείο, το οποίο θα βοηθήσει κυρίως την Ιταλία, αλλά θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η Generali, θα προσφέρει άμεση βοήθεια σε αυτήν την ταχέως εξελισσόμενη κρίση και μεσοπρόθεσμα αποσκοπεί στη στήριξη των προσπαθειών οικονομικής ανάκαμψης στις πληγείσες χώρες.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εργαζόμενοι της Generali θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στο ταμείο.

Ο πρόεδρος του ομίλου Generali, Γκαμπριέλε Γκαλατέρι ντι Τζένολα ( Gabriele Galateri di Genola), και ο διευθύνων σύμβουλος, Φιλίπ Ντονέ (Philippe Donnet), δήλωσαν: «Με αυτό το Έκτακτο Ταμείο, δεσμευόμαστε άμεσα για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Covid-19. Η Generali επιθυμεί να είναι ηγέτης στη διεθνή κοινότητα για να αντιμετωπίσει τόσο την κρίση υγείας, όσο και την οικονομική κρίση που συνδέεται με τον κορονοϊό. Όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για να δώσουμε αυτήν τη μάχη. Είμαστε μέρος τόσο της ιταλικής όσο και της ευρωπαϊκής ιστορίας και σύμφωνα με την κληρονομιά μας πρέπει και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ωφελήσουμε την ευημερία της κοινότητάς μας».

Σύμφωνα με το σχέδιο:

  • Μια πρώτη δόση ύψους μέχρι 30 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία. Οι επενδυτικές προτεραιότητες θα αποφασιστούν μαζί με το ιταλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με τον Επίτροπο που ορίστηκε από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του Covid-19.
  • Η υπόλοιπη χρηματοδότηση θα στοχεύσει σε περιπτώσεις όπου ο όμιλος θα μπορέσει να έχει σημαντικό άμεσο αντίκτυπο: σε πελάτες της Generali που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της κρίσης, όπως οι Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις των κλάδων που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, καθώς και των υπαλλήλων τους.