Πενήντα πάντα προσφέρει η Κίνα στα ξένα κράτη, παραχωρώντας τα για τη σύναψη συμφωνιών ξένων επενδύσεων ή εμπορικές συμφωνίες.

Τα δάνεια σε πάντα παρέχονται σε κράτη που προσφέρουν στην Κίνα σημαντικούς πόρους και τεχνολογία και σχετίζονται με την επιθυμία της να χτίσει guanxi, αναφέρει έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με το CNN. Με τον όρο guanxi, αναφέρονται στις βαθιές εμπορικές σχέσεις που χαρακτηρίζονται από εμπιστοσύνη, αμοιβαιότητα, πίστη και μακροβιότητα.

Στις αρχές του 2011, για παράδειγμα, η Κίνα διαπραγματεύθηκε συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια σολομού Σκοτίας, πετροχημικά και τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δανείζοντας στους εμπορικούς της εταίρους ένα ζευγάρι πάντα για το ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου και παρέχοντας προτιμησιακή μεταχείριση.

Το ουράνιο αξίζει, σύμφωνα με την Κίνα, μερικά πάντα, καθώς επιχειρεί να συνάψει μία φιλόδοξη συμφωνία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Ο Καναδάς και η Γαλλία υπέγραψαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων για εξαγωγή ουρανίου, οι οποίες συνοδεύονταν από «δάνεια» πάντα. Η Αυστραλία, που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα ουρανίου στον κόσμο, έλαβε επίσης ένα ζευγάρι από πάντα το 2009, μετά από συμφωνία για την παροχή ουρανίου στην Κίνα, αναφέρει το CNN.