Κατάσχεση και στις θυρίδες για χρέη στο δημόσιο

Σπάει ακόμα ένα ακλόνητο τραπεζικό ταμπού ετών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:24
08/09/2013
Κατάσχεση και στις θυρίδες για χρέη στο δημόσιο
4
loading

Θέμα όχι μόνο ανοίγματος των τραπεζικών θυρίδων, οι οποίες μέχρι τώρα θεωρούνταν από χιλιάδες φοβισμένους για την τύχη των χρημάτων τους Έλληνες πολίτες το πιο ασφαλές καταφύγιο, αλλά και κατασχέσεων του περιεχομένου τους θέτει πλέον η τρόικα και ήδη έχει δώσει τις σχετικές εντολές στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» οι δανειστές μας, σπάζοντας ένα τραπεζικό ταμπού ετών και λίγες μέρες μετά τα πρώτα κατασχετήρια για οφειλέτες του κράτους που εστάλθησαν προς τις τράπεζες, πέτυχαν από την πίσω πόρτα και με κάθε μυστικότητα να εγκριθεί το δικαιώμα παρέμβασης και ελέγχου στις τραπεζικές θυρίδες, με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο να θεωρείται δεδομένη η εκκίνηση ελέγχων και η επιβολή κατασχέσεων σε όσους οφείλουν χρήματα προς το δημόσιο.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο της προς τις τράπεζες η ΓΓΠΣ, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενη στην ηλεκτρονική διαδικασία αποστολής των κατασχετήριων των ΔΟΥ για οφειλέτες, ρητά αναφέρει ότι «σε επόμενο στάδιο θα γίνονται κατασχέσεις εις χείρας των πιστωτικών ιδρυμάτων για λογαριασμό του Δημοσίου από τις τραπεζικές θυρίδες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar sleepwalker

  Ριφιφί διαρκείας.

 2. avatar sailor

  Το πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι???ΟΛΟΙ θα συμφωνούαν με το μέτρο αν πηγαίνατε να πάρετε τα εκατομυριάκια αυτών που χρωστάνε αλλά κάνουν διακοπές στην ίμπιζα με το κότερο..!!αλλά δεν θα το κάνετε....θα πάτε να πάρετε τα 2000 ευρώ του Εξηντάχρονου που ταχε βάλει εκεί για την ώρα ανάγκης!!

 3. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

  Εάν χρωστώ στο Δημόσιο και δηλώσω ότι έχω θαμμένα χρήματα στον κήπο μου, μπορούν να μου στείλουν μερικούς να μου τον σκάψουν;;;; Το φύτεμα μετά το αναλαμβάνω μόνος μου.

 4. avatar Manos

  ...κάτι ακούστηκε ότι θα μας κάνουν και κολωνοσκόπηση...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει