Την επιθυμία να αποχωρήσει από τη διοίκηση του ΟΤΕ εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγιώτης Βουρλούμης, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Όπως είπε, επιθυμία του είναι να έχει αποχωρήσει έως το τέλος του έτους προκειμένου να λήξει το ταχύτερο δυνατό το μεταβατικό στάδιο για το νέο διοικητικό σχήμα που συζητούν οι μέτοχοι.

Παράλληλα, όμως ο κ. Βουρλούμης επικεντρώθηκε στο εργασιακό, το οποίο όπως είπε «είναι γόρδιος δεσμός», καθώς από αυτό εξαρτάται η κερδοφορία του οργανισμού.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας με την ΟΜΕ ΟΤΕ, η διοίκηση του οργανισμού επιθυμεί την κατάργηση των αυτομάτων μισθολογικών αναβαθμίσεων, των επιδομάτων και άλλων παροχών, ενώ επανέλαβε το αίτημα του για αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει το εργασιακό καθεστώς.

Επίσης, ο κ. Βουρλούμης κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την ΕΕΤΤ, γιατί, όπως είπε, δεν αφήνει τον ΟΤΕ να ασκήσει ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική.

Μάλιστα, εξαπέλυσε ευθείες κατηγορίες, τονίζοντας ότι στόχος της ΕΕΤΤ είναι να χάσει ο ΟΤΕ μερίδιο αγοράς.

Τέλος, ενημέρωσε του δημοσιογράφους ότι δρομολογείται η πώληση του 20% που κατέχει ο ΟΤΕ στην telekom serbja το όποιο αποτιμάται στα 155 εκατ. ευρώ και θα δώσει ρευστότητα στον οργανισμό.