Tο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας έχει τη δυναμική να οδηγήσει σε σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας της μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας Fairfax Financial Holdings Πρεμ Γουάτσα.

Η Fairfax ανακοίνωσε προχθές ότι θα επενδύσει 164 εκατ. ευρώ στην ελληνική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα «Eurobank Properties Real Estate Investment», αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε αυτή στο 42% από 19%.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Γουάτσα δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία ενδεχομένως να έχει φθάσει στο χαμηλότερο σημείο της.

«Η (ελληνική) οικονομία έχει συρρικνωθεί πολύ σημαντικά, η ανεργία είναι υψηλή. Αλλά, από την άλλη πλευρά, θεωρούμε ότι ίσως (η οικονομία) έχει φθάσει στον πάτο». Η Ελλάδα «βρίσκεται σε έναν μακρύ δρόμο σταθερότητας και ανάπτυξης από την πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε», είπε ο επικεφαλής της Fairfax, προσθέτοντας: «Οι Έλληνες υπέστησαν πράγματι τρομερή δοκιμασία στα τελευταία χρόνια, αλλά πιστεύουμε ότι τώρα βρίσκονται στο τέλος του τούνελ και ότι οι χειρότερες μέρες είναι πίσω».

Ο κ. Γουάτσα είπε ότι η Eurobank Properties κάνει σε σωστό χρόνο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, προκειμένου να επωφεληθεί από τις «αρκετές ευκαιρίες στην Ελλάδα», προσθέτοντας: «Θεωρούμε ότι οι προοπτικές της Eurobank Properties στην Ελλάδα θα είναι πολύ σημαντικές στα επόμενα πέντε χρόνια, ίσως τα επόμενα δέκα χρόνια», δήλωσε.