Ρυθμό ανάπτυξης 2,7% από το 2014 μέχρι και το 2016 προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας και σύγκλισης που ενέκρινε η ρουμανική κυβέρνηση, καθώς, όπως επισημαίνεται, αναμένεται να αυξηθεί η εγχώρια ζήτηση και να υλοποιηθούν μέτρα που θα αποτελέσουν τη βάση για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Στο πρόγραμμα, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ρουμανικού υπουργείου Οικονομικών, τονίζεται, επίσης, ότι βελτιώσεις θα καταγραφούν στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας, με βασικές αυτές που θα σχετίζονται με τους βιομηχανικούς τομείς που έχουν εξαγωγική δυναμική και τον τομέα των κατασκευών.

Όπως υπογραμμίζεται, ο βιομηχανικός τομέας αναμένεται να αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,4% (την περίοδο 2014-2016), ενώ ο αγροτικός κλάδος εκτιμάται ότι θα σημειώσει ανάπτυξη περίπου 1,3%, ανά έτος, την προαναφερθείσα περίοδο.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί στο 2,3% το 2016, ενώ εκτιμάται ότι, ο μέσος όρος που θα σημειώνει θα κυμαίνεται περίπου στο 2,2% μέχρι και 2,5% την περίοδο 2014-2016, ως συνέπεια της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.