Η Ιταλία θέλει γαλλο-ισπανική βοήθεια για την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ

Αρνείται ο Τζοβάνι Τρία πως η Ρώμη είναι απομονωμένη στο θέμα αυτό


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:34
12/07/2019
Η Ιταλία θέλει γαλλο-ισπανική βοήθεια για την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ
loading

Να στηρίξουν την εκστρατεία της για την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το βάρος να πέφτει περισσότερο στην ανάπτυξη υπό το φως της περιφερειακής και παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης, θέλει η Ιταλία από τη Γαλλία και την Ισπανία, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία.

Ο κυβερνών συνασπισμός της Ιταλίας, που δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο από το αντισυστημικό Κίνημα των 5 Αστέρων και τη δεξιά Λέγκα, ανέκαθεν ήταν επικριτικός σε βάρος της λεγόμενης ευρωπαϊκής συνθήκης του Δημοσιονομικού Συμφώνου (Fiscal Compact), η οποία το 2013 εισήγαγε αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Τρία δήλωσε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αξιολογήσουν τις προτεραιότητές τους και αρνήθηκε ότι η Ιταλία είναι απομονωμένη στην προσπάθειά της να αναθεωρηθούν οι κανόνες.

Η Γαλλία δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την εκστρατεία της Ιταλίας, με τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ να δηλώνει τον περασμένο μήνα ότι ελπίζει πως η Ρώμη θα συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ.

«Η Ιταλία σίγουρα στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας και της Ισπανίας και μερικώς της Γερμανίας. Υπάρχουν τα προαπαιτούμενα για την αλλαγή των οικονομικών πολιτικών της ΕΕ», δήλωσε ο Τρία, ένας τεχνοκράτης που θεωρείται μετριοπαθής μεταξύ των μελών της κυβέρνησής του. «Είναι δυνατόν να ξεκινήσει εκ νέου μια συζήτηση για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο», πρόσθεσε. «Χρειάζεται να συζητήσουμε πώς να αλλάξουμε αυτούς τους κανόνες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει