Λύσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης πρόκειται να προτείνει το επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Βέροιας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διατύπωση σχετικών προτάσεων από δέκα ευρωπαϊκές πόλεις.

Αντίστοιχες μελέτες θα ετοιμάσουν το Δουβλίνο από την Ιρλανδία, το Γκαλάτς από τη Ρουμανία, η Ζιζόν από την Ισπανία, η Τζιβάσκιλα από τη Φιλανδία, το Μάλμοε από τη Σουηδία, το Νιούκασλ από την Αγγλία, το Ρότερνταμ από την Ολλανδία, το Ταλίν από την Εσθονία και το Τορίνο από την Ιταλία.

Τα συμπεράσματα των μελετών θα δημοσιοποιηθούν στο ετήσιο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2010 στη Λιέγη του Βελγίου.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα URBACT συμμετέχουν 29 χώρες, 255 πόλεις και 5000 ενεργά μέλη ενώ στο συνέδριο της Λιέγης πέντε αιρετοί από τις πόλεις που συμμετείχαν στη μελέτη, ανάμεσά τους και η δήμαρχος Βέροιας, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να συζητήσουν πολιτικές και εμπειρίες. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευτούν σε καθημερινή εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας της Ευρώπης.