Κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου υπόσχεται «καμία απόλυση το 2019»

Οι φήμες στα social media και η απάντηση της εταιρείας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:15
22/02/2019
Κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου υπόσχεται «καμία απόλυση το 2019»
loading

Στη δέσμευση να μην κάνει φέτος καμία απόλυση προχώρησε ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba, αψηφώντας την πρακτική που εφαρμόζουν πολλές εταιρίες του διαδικτύου εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομίας.

Η Alibaba θα συνεχίσει να προσλαμβάνει νέο προσωπικό, να ενισχύει τα προγράμματα εκπαίδευσης και να χρησιμοποιεί περισσότερες πλατφόρμες για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε σε εσωτερική συνάντηση της εταιρίας ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Τζανγκ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα υπάρξουν απολύσεις σε κινεζικές εταιρίες που ασχολούνται με το διαδίκτυο, ενώ κάποιες επιχειρήσεις του κλάδου ήδη ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για μείωση του προσωπικού τους.

«Φέτος δεν θα απολύσουμε υπαλλήλους, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο την πλατφόρμα της Alibaba για να τονώσουμε την κατανάλωση και να έχουμε περισσότερες παραγγελίες για τις μεταποίηση και τις υπηρεσίες», δήλωσε ο Τζανγκ στη χθεσινή συνάντηση σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Alibaba.

Ένα από τα βασικότερα θετικά στοιχεία που έχουν οι διαδικτυακές πλατφόρμες είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνισε ο Τζανγκ.

Στα τέλη του 2008, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο Alibaba και στη συνδεόμενη με αυτόν εταιρία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Ant Financial ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 100.000.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει