Ο νέος παίκτης στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα

Η εξέλιξη που αναμένεται να αλλάξει τον χάρτη των τηλεπικοινωνιών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:09
21/02/2019
Ο νέος παίκτης στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα
4
loading

Μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται στην αγορά των τηλεπικοινωνιών μετά την κοινοποίηση της απόφασης που πήρε η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σχετικά με την επίλυση διαφοράς της Forthnet με την Cosmote και τη Vodafone για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO).

Η κίνηση αυτή θεωρείται πως αλλάζει τις ισορροπίες όχι μόνο για την Forthnet, αλλά και για όλη την ελληνική αγορά. Η εταιρεία δικαιώνεται από την ΕΕΤΤ στην προσφυγή που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2016, προκειμένου να επιλυθεί η διαφορά της με τις δύο παραπάνω εταιρείες και να βρεθεί το πλαίσιο κανόνων ώστε να καταστεί ιδεατός πάροχος κινητής τηλεφωνίας.

Με την απόφαση που κοινοποιήθηκε στις εμπλεκόμενες εταιρείες η ΕΕΤΤ υποχρεώνει την Cosmote και την Vodafone:

α) Να προσφέρουν στη Forthnet τιμές χονδρικής που θα επιτρέπουν στην εισηγμένη της Κάντζας την παροχή ανταγωνιστικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, εξασφαλίζοντας μια βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα

β) Να παρέχουν άμεσα και χωρίς καμία διάκριση τις ίδιες υπηρεσίες που παρέχουν και στους πελάτες λιανικής τους.

Αναφορικά με την απόφαση της ΕΕΤΤ, στελέχη των Cosmote, Vodafone και Wind αναφέρουν πως θα μελετήσουν την απόφαση και θα εκφράσουν την άποψή τους όταν θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα. Ορισμένοι εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά είναι μικρή και δεν χωρά περισσότερους παίκτες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αφού είσαστε καρτέλ

  τι σημασία έχει που είσαστε τρεις, στην ουσία ολες μία εταιρεία ειστε, ίδιες τιμές έχετε, το ίδιο βιολί βαράτε.
  Ο σκοπός σας είναι πως θα κάνετε τον άλλον πελάτη σας και μετά τίποτα το χάος. Το μόνο που σας ενδιαφέρει μετά είναι πως θα τα αρπάξετε.
  Τώρα θα μου πεις η Forthnet θα κάνει την επανάσταση, εδώ γελάνε

 2. avatar Ανταγωνισμος

  Καλά,ούτε στην κινητή τηλεφωνία, έχει ανοίξει η αγορά.Τι σόι ευρωπαϊκή ένωση είμαστε.

  1. avatar Ανταγωνισμός ναι αλλά όχι και ελεύθερη αγορά!!!!

   Για να έχουμε ελεύθερη αγορά,πρέπει και οι πολίτες του κράτους να θέλουν ελεύθερη αγορά και για να ακολουθούμε τους κανόνες της Ευρώπης,πρέπει και οι πολιτες να είναι "Ευρωπαίοι"!!!!!
   Για να θες ελεύθερη αγορά ,πρέπει να γνωρίζεις από ελευθερία....
   Στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε γεμάτοι από καρτέλ "ππροοδευτικων"συμφερόντων που όντας φυλακισμένοι στην ομπρέλα του εκάστοτε επιδοματος,βρίζουν το "απέναντι "καρτέλ που κατάφερε να κλέψει κάτι παραπάνω από το δικό τους καρτέλ!!!!
   Ξέχασες που κοντεψες να φύγεις(αν όχι να σε διώξουν σαν τριτοκοσμικό)από την Ευρώπη που μια την κοροϊδεύεις μια την παρακαλάς....παρακαλώ μη συγκρίνεις τη βούρτσα με τη...... σύμφωνα πάντα με τα συντεχνιακά σου συμφεροντα

 3. avatar Κωστίκας

  "η ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά είναι μικρή και δεν χωρά περισσότερους παίκτες" Καταλάβατε? Ποιά ελεύθερη αγορά και τρίχες κατσαρές. Ολιγοπώλιο θέλουν, όχι ανάπτυξη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει